Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική ανασύνταξη για επίθεση έξω από το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική ανασύνταξη για επίθεση έξω από το Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Maxar/Reuters

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική ανασύνταξη έξω από το Κίεβο δείχνουν δορυφορικές εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ρωσική ανασύνταξη έξω από το Κίεβο δείχνουν δορυφορικές εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι Ρώσοι θέλουν να σφίξουν τον κλοιό γύρω από το Κίεβο τις τελευταίες ώρες ενώ συνεχίζεται η εισβολή στην Ουκρανία για 16η ημέρα. Αμερικανός αξιωματούχος εκτίμησε ότι η ρωσική οχηματοπομπή κινήθηκε περίπου 5 χιλιόμετρα τις τελευταίες ώρες, φτάνοντας σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το κέντρο της Ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ένα δείγμα των προθέσεων των Ρώσων είναι και η μετακίνηση μονάδων πυροβολικού οι οποίες έχουν λάβει θέσεις βολής, κατά τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το BBC. Τις πληροφορίες επιβεβαιώνουν και δορυφορικές εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν την ανασύνταξη ρωσικής οχηματοπομπής έξω από το Κίεβο.

Πηγή φωτογραφίας: Maxar/Reuters

Σε άμυνα οι Ουκρανοί

Η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων συναντά πάντως την αντίσταση των Ουκρανών. Σύμφωνα με τον ίδιο Αμερικανό αξιωματούχο οχηματοπομπή των ρώσων δέχτηκε επίθεση με αντιαρματικά όπλα από τις ουκρανικές δυνάμεις, ωστόσο οι όποιες απώλειες είναι δύσκολο να εκτιμηθούν για την ώρα, καθώς είναι άγνωστος ο αρχικός αριθμός των οχημάτων που αριθμούσε η πομπή.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαρήχθη από λογαριασμούς των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να δείχνει την συγκεκριμένη επίθεση, στην περιοχή Brovary, όπως την κατέγραψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments