Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο στόχαστρο των Ρώσων βρέθηκε το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο στόχαστρο των Ρώσων βρέθηκε το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας
Σοβαρές ζημιές σε κτίριο όπου υπάρχει απενεργοποιημένος πυρηνικός αντιδραστήρας προκλήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης από επίθεση των Ρώσων στο Χάρκοβο

Το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας. στο Χάρκοβο, βρέθηκε στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων αργά το βράδυ της Πέμπτης.

‘Εκεί βρίσκεται ένας πειραματικός πυρηνικός αντιδραστήρας» δήλωσε ουκρανός αξιωματούχος που πρόσθεσε ότι . «είναι απενεργοποιημένος». Πάντως το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές από την επίθεση. Λίγα λεπτά νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κοινοβουλευτικές πηγές από την Ουκρανία, μετέδωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε ξενώνα που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

 Στην παρούσα φάση, οι πόλεις που δείχνουν να ενδιαφέρουν πρωτίστως τους Ρώσους, είναι η Μαριούπολη και η Οδησσός. Η Μαριούπολη βρίσκεται υπό ασφυκτικό κλοιό, οι Ρώσοι έχουν κατακτήσει περιοχές της πόλης και στοχεύουν να εκδιώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις το αμέσως επόμενο διάστημα, αποκλείοντας την πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας στην Αζοφική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments