Πολιτική

Πλεύρης: Το επόμενο δίμηνο πρέπει να τρέξουν οι διαπραγματεύσεις με φαρμακευτικές εταιρίες για τις τιμές

Πλεύρης: Μέσα στο επόμενο δίμηνο μέχρι τα τέλη Μαΐου έως αρχές Ιουνίου, πρέπει να τρέξουν όλες οι διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρίες  τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο μέχρι τα τέλη Μαΐου έως αρχές Ιουνίου, πρέπει να τρέξουν όλες οι διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρίες  τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Αυτή την εντολή είπε ότι έχει δώσει στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, και τότε, όπως πρόσθεσε, «θα δούμε όλη την πραγματικότητα: Τι εκπτώσεις πραγματικά μπορείτε να δώσετε, και θα τις ζητήσουμε, και θα τις πάρουμε, όπως οι εταιρείες σας δίνουν σε όλο τον κόσμο εκπτώσεις».

“Αυτή τη στιγμή, ενώ παραλάβαμε, μάλλον παραδώσαμε μια τιμολόγηση που έλεγε μέσο όρο τριών χωρών της ευρωζώνης χωρίς κόφτη, αυτοί που υποτίθεται ότι πιέζουν τη φαρμακοβιομηχανία, νομοθέτησαν πλαίσιο τιμής δυο χαμηλότερες χώρες στην ευρωζώνη με κόφτη 7%. Δεν είναι στις προθέσεις μας να το αλλάξουμε αυτό. Εάν όμως δεν πετύχουν οι διαπραγματεύσεις θα αλλάξει. Θα γυρίσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα καταργηθεί και το 7%”, είπε ο κ. Πλεύρης.

«Το αν θα μείνει κόφτης ή δεν θα μείνει, θα εξαρτηθεί από το πώς θα πάνε οι διαπραγματεύσεις. Δεύτερον, ήδη έχω ζητήσει από τον ΕΟΠΥΥ και από τον ΕΟΦ να μου επεξεργαστούν και τα σενάρια των κλειστών προϋπολογισμών ανά κατηγορία φαρμάκων. Άρα κάνουμε διαπραγματεύσεις. Ερχόμαστε στις διαπραγματεύσεις, βλέπουμε την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν ενεργοποιούνται αυτά τα μέτρα. Δεν πάμε στις διαπραγματεύσεις, δεν δίνονται εκπτώσεις; Αυτομάτως θα πάμε σε αυτά τα μέτρα» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο