Πολιτισμός

The Unlikely Lads: Όταν ο Μάικλ Τζάκσον συνάντησε τον ήρωα της κωμωδίας τον Μπένι Χιλ

The Unlikely Lads: Όταν ο Μάικλ Τζάκσον συνάντησε τον ήρωα της κωμωδίας τον Μπένι Χιλ

Πηγή Φωτογραφίας: euronews - athens voice

The Unlikely Lads: Αυτή η απίθανη συνάντηση είναι, έγινε σχεδόν πριν από τριάντα χρόνια το θέμα όμως είναι ότι βγήκε ένα ολοκαίνουργιο podcast με τίτλο «Όταν ο Μάικλ συνάντησε τον Μπένι».

Το μακρινό έτος ήταν το 1992. Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ακόμα αναμφισβήτητα το πιο διάσημο πρόσωπο στον πλανήτη. Ο Βρετανός κωμικός Benny Hill, ωστόσο, ανάρρωνε στο Royal Brompton Hospital του Λονδίνου μετά από καρδιακή προσβολή έντεκα μέρες νωρίτερα, η τηλεοπτική του εκπομπή είχε κονσερβοποιηθεί και δύο μήνες αργότερα θα ήταν νεκρός.

Και σε αυτή την ασυνήθιστη, μοναδική κατάσταση, ο Τζάκσον ήταν ο θαυμαστής

Αυτή η απίθανη συνάντηση είναι, έγινε σχεδόν πριν από τριάντα χρόνια το θέμα όμως είναι ότι βγήκε ένα ολοκαίνουργιο podcast με τίτλο «Όταν ο Μάικλ συνάντησε τον Μπένι». Το podcast, γραμμένο από τον Jonathan Morris, και εξερευνά τι μπορεί να συνέβη σε αυτό το δωμάτιο εκείνη την ημέρα.

«Η ιδέα από αυτό προέκυψε όταν είδα κάτι στο Διαδίκτυο που έλεγε: «Ξέρατε ότι ο Μάικλ Τζάκσον ήταν μεγάλος θαυμαστής του Μπένι Χιλ και ότι συναντήθηκαν και ο Τζάκσον επισκέφτηκε τον Μπένι Χιλ στο νοσοκομείο λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει, και υπάρχουν φωτογραφίες από αυτό;», που μου φάνηκε απίστευτα απίθανο σκηνικό», λέει χαρακτηριστικά ο Morris στο Euronews Culture.

“Ήταν δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι και παρόλα αυτά είχαν αυτή τη φιλική σχέση. Ο Μάικλ Τζάκσον δεν ήταν απλώς θαυμαστής του Μπένι Χιλ, τον λάτρευε. Ο Μπένι ήταν ο αγαπημένος του κωμικός στον κόσμο. Μάζευε κάθε βιντεοκασέτα, είχε εμμονή μαζί του Έτσι σκέφτηκα: υπάρχει ένα παιχνίδι εκεί, ας το εξερευνήσουμε».

Όταν ο Michael συνάντησε τον Benny κυκλοφορεί δωρεάν σαν podcast από την εταιρεία παραγωγής ήχου της Morris, Average Romp. Πρωταγωνιστούν ο Daniel Anthony ως Michael και ο Phil Nice ως Benny.

«Θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Φροστ/Νίξον», λέει χλευαστικά ο Μόρις, ο οποίος έχει επίσης γράψει για τον Doctor Who και υποδύεται τους αγαπημένους Dead Ringers. Πράγματι, το να γράφεις πειστικές αφηγηματικές φωνές για να απεικονίσεις δύο τόσο ασυνήθιστα αστέρια δεν είναι κάτι τόσο κακό.

«Ήθελα να συλλάβω τις φωνές των πραγματικών ανθρώπων που εμπλέκονται. Και να το κάνω όσο πιο αληθινά γίνεται», εξηγεί ο Morris. «Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο με τον Μάικλ Τζάκσον γιατί έδωσε πολύ λίγες συνεντεύξεις και στις συνεντεύξεις που έδωσε, μπορείτε να πείτε ότι ήταν πολύ προσεκτικός σε αυτά που λέει. Ήταν πολύ κλειστός άνθρωπος. Πώς θα ήταν λοιπόν με τον Μπένι Ο Χιλ δεν είναι όπως θα ήταν με τους άλλους ανθρώπους, γιατί σε αυτήν την κατάσταση είναι το άτομο με υποβαθμισμένη θέση, είναι ο θαυμαστής που επισκέπτεται τον ήρωά του».

Ο Μπένι Χιλ σε βίντεο του Τζάκο;

«Όταν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, ήταν μερικά άλλα άτομα στην αίθουσα μαζί τους», σημειώνει ο Morris. “Ένας από αυτούς ήταν ο τηλεοπτικός παραγωγός του Hill’s, Dennis Kirkland, ο οποίος έγραψε μια βιογραφία του Benny Hill μετά τον θάνατο του Benny. Και ανέφερε ότι ο Benny Hill έκανε ένα αστείο λέγοντας ότι πρόσφερε στον Michael μια Coca-Cola και ο Jackson την αρνήθηκε επειδή είχε συμφωνία με την Pepsi.

Τι ακολουθεί για το όταν ο  Michael συνάντησε τον Benny;

«Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να προχωρήσει περαιτέρω», παραδέχεται ο Morris. «Είναι ένα προσεγμένο, αυτοτελές έργο που θα μπορούσε να παίξει ο καθένας αν βρει έναν ηθοποιό που να είναι ο Μάικλ Τζάκσον και να βρει έναν ηθοποιό για τον Μπένι Χιλ, κάτι που δεν είναι εύκολο γιατί είναι πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι που κανείς δεν μπορεί να τους παίξει. Ξέρω ότι έχει γίνει συζήτηση για ένα μιούζικαλ του Μπένι Χιλ στο Γουέστ Εντ, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει μια ταινία μεγάλου μήκους αν εστιάσετε σε εκείνη τη χρονιά της ζωής του, όταν έφυγε από το να ήταν ένας βραβευμένος διεθνής κωμικός, αγαπητός στην Αμερική, κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Κωμικού Ποτέ, με το τσεκούρι του σόου του, ανακαλύπτοντας ότι κανείς δεν τον ήθελε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον έβριζαν στις εφημερίδες».

Όταν ο Michael συνάντησε τον Benny είναι διαθέσιμο δωρεάν στο podcast σε όλες τις πλατφόρμες podcast.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments