Πολιτισμός

Η έκθεση Damien Hirst αφιερωμένη στα έργα τέχνης των νεκρών ζώων κάνει εγκαίνια στο Λονδίνο

Η έκθεση Damien Hirst αφιερωμένη στα έργα τέχνης των νεκρών ζώων κάνει εγκαίνια στο Λονδίνο
Τώρα μερικά από τα πρώτα του έργα εκτίθενται στο Λονδίνο.

Ο Damien Hirst, ο αμφιλεγόμενος Βρετανός καλλιτέχνης ήταν διαβόητος για το ότι σόκαρε τον κόσμο της τέχνης με τα τεμαχισμένα ζώα του σε φορμαλδεΰδη και έργα τέχνης σε σάπιο κρέας. Τώρα μερικά από τα πρώτα του έργα εκτίθενται στο Λονδίνο.

Η γκαλερί τέχνης Gagosian ανοίγει τη μεγαλύτερη έκθεση αφιερωμένη σε αυτήν την περίεργη σειρά έργων του Hirst —πάνω από 20 χρόνια— που εκτείνεται από το 1991 έως το 2021.

Μια συγκλονιστική, αλλά οπτικά εντυπωσιακή εμφάνιση

Ο Hirst έγινε γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με τα πρώτα έργα του με νεκρά ζώα που είχαν τοποθετηθεί σε φορμαλδεΰδη. Είναι το άχρωμο αέριο του επιτρέπει να παρουσιάζει τα ζώα με ένα πιο δροσερό και μοναδικό στυλ.

“Το έργο του Damien πάντα καταπιάνεται με πραγματικά ουσιαστικά θέματα, είδος τέχνης και επιστήμης, ζωή και θάνατος, φόβος και ομορφιά, θρησκεία και πραγματικά όλα είναι πολύ όμορφα ενσωματωμένα σε αυτή τη δουλειά», λέει ο Millicent Wilner, Διευθυντής της Gagosian Gallery.

Ο Hirst και οι επιρροές του

Για το έργο του «The Pursuit of Oblivion», ο Hirst εμπνεύστηκε από το έργο του ζωγράφου Francis Bacon.

Είναι ένα από τα πιο περίτεχνα έργα της παράστασης, που περιέχει ένα περιστέρι, πλευρές από βοδινό και λουκάνικο. Αλλά σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα άλλα έργα τέχνης, αυτό περιέχει επίσης πολλά αντικείμενα: μια ομπρέλα, ένα κράνος μοτοσικλέτας, ένα ρολόι κ.λπ.

«Και υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους νομίζω ότι το έργο του Μπέικον, τόσο από άποψη θεμάτων όσο και από άποψη παρουσίασης, αντικατοπτρίζεται στο έργο του Ντάμιεν, στο είδος του καδράρισμα και στο έργο του Μπέικον, παρουσιάζονται πάντα πίσω από τον Γκλας και στον Ντάμιεν αρέσει αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ των αντικειμένων και του θεατή», λέει ο Wilner.

Το «Natural History» κυκλοφορεί από τις 10 Μαρτίου στην γκαλερί Gagosian στο Λονδίνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments