Πολιτική

Γιώργος Γεωργαντάς: Νέα μέτρα ενίσχυσης έναντι του ενεργειακού κόστους για τους αγρότες

Γιώργος Γεωργαντάς: Νέα μέτρα ενίσχυσης έναντι του ενεργειακού κόστους για τους αγρότες
Γιώργος Γεωργαντάς: Για τα νέα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών έναντι του ενεργειακού κόστους για τους αγρότες καθώς και σε άλλα θέματα αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Για τα νέα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών έναντι του ενεργειακού κόστους για τους αγρότες καθώς και σε άλλα θέματα αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την πιθανότητα για ελλείψεις σε σιτηρά και άλευρα, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην οποία έχουν εμπλακεί Ρωσία και Ουκρανία, στην περιοχή που αποκαλείται και ως ο «σιτοβολώνας της Ευρώπης».  Ο Γιώργος Γεωργαντάς είπε λόγω των εξελίξεων υπάρχει μια μη ομαλή ροή στην τροφοδοσία της αγοράς από τις δύο χώρες.

Παράλληλα τόνισε πως η Ελλάδα έχει επάρκεια σε σκληρό σιτάρι, που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων για τα ζυμαρικά, όπως έχει πάντα και μάλιστα κάνει και εξαγωγές. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσέθεσε πως γίνονται κάθε χρόνο εισαγωγές 250.000 τόνων μαλακού σιταριού από την Ουκρανία και την Ρωσία, ενώ στο καλαμπόκι οι εισαγωγές είναι διπλάσιου όγκου και ανέρχονται σε 500.000 τόνους ετησίως από τις εν λόγω χώρες.

Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Γεωργαντάς, δεν υπήρχαν ούτε πρόκειται να υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, καθώς ήδη έχουν κλειστεί συμφωνίες με εναλλακτικές αγορές για το μαλακό σιτάρι που χρησιμοποιείται στην αρτοποιία και στην ζαχαροπλαστική, αλλά και για το καλαμπόκι, πρωτίστως με ευρωπαϊκές χώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments