Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έφθασε στο Φανάρι – 13:00 η συνάντηση με τον Ερντογάν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έφθασε στο Φανάρι – 13:00 η συνάντηση με τον Ερντογάν
Κυριάκος Μητσοτάκης: O Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Φανάρι. Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

O Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Φανάρι. Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

Στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο θα γίνει στις 14:00. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο στα Θεραπειά της Πόλης, με θέα τον Βόσπορο, όπου ο Ερντογάν είχε υποδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ, όταν εκείνη πραγματοποίησε το τελευταίο της ταξίδι πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία της Γερμανία.

Περίπου τρεις ώρες αργότερα, στις 16:15, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Στο τραπέζι Ουκρανία και ενεργειακά

Η συνάντηση -η τέταρτη των δύο ηγετών μέσα σε τρία χρόνια- θεωρείται ως κομβικής σημασίας, καθώς γίνεται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία με τη Ρωσική εισβολή και της συνεπακόλουθης ρευστότητας στην ευρύτερη περιοχή. Στο μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για χρήσιμη συνάντηση, χωρίς ωστόσο να προδιαγράφουν θεαματικά αποτελέσματα κρατώντας «μικρό καλάθι».Στο επίκεντρο της συζήτησης, λοιπόν, περιλαμβάνονται οι περιφερειακές εξελίξεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και η αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν μπορεί η περιοχή μας να είναι μια δεύτερη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας, άρα θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι, ενώ στέλνει και μήνυμα στον κ. Ερντογάν ότι ο ιστορικός αναθεωρητισμός δεν γίνεται αποδεκτός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments