Ελλάδα

Ακρίβεια: Από αύριο το σουβλάκι θα το αγοράζουμε 4,5 ευρώ

Ακρίβεια: Από αύριο το σουβλάκι θα το αγοράζουμε 4,5 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: andro.gr

Ακρίβεια: Μαζί με την αυξημένη τιμής της βενζίνης ανεβαίνει και το αγαπημένο σε όλους σουβλάκι.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, οι ιδιοκτήτες ψησταριών έκαναν μια σοκαριστική πρόβλεψη, ότι το σουβλάκι πίτα με γύρο θα φτάσει να πωλείται 4,5 ευρώ  όπως αναφέρουν οι ίδιοι. Για την ώρα, το σουβλάκι έχει ήδη φτάσει να κοστίζει 3,60 και αύριο θα ανέβει η τιμή του στα 3,90 ευρώ, με τους ιδιοκτήτες να αναφέρουν πως περιμένουν πτώση στις πωλήσεις περίπου 30% με 40%, λόγω της ακρίβειας και αυτό θα έχει ως αποτελέσμα πολλά σουβλατζιδίκα να κλείσουν από τις γειτονιές.

«Όχι γιατί αυτή θα είναι η αντίδραση του κόσμου προς το προϊόν αλλά γιατί δεν θα μπορούν να το αγοράσουν πια», λένε χαρακτηριστικά στην κάμερα οι ιδιοκτήτες ψησταριών και σουβλατζίδικων και διευκρινίζουν ότι «μπορεί να έχουμε πόλεμο στην Ουκρανία αλλά έχουμε πόλεμο και στα τρόφιμα».

Για τους λόγους που το σουβλάκι έχει φτάσει να αγοράζεται σαν χρυσάφι, απαντούν ότι «η γραμμή από τους προμηθευτές μας είναι ότι “κάθε εβδομάδα θα σας ενημερώνουμε αν υπάρχουν υλικά και ποια θα είναι η νέα τους τιμή”», απαντούν, στην προσπάθειά τους να δώσουν μια απάντηση για τις ανατιμήσεις – «φωτιά».

Χρήστος Σταϊκούρας: Μέσα στην εβδομάδα το νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια

Πρόσθετο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταίκούρας. «Ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, πιθανότατα, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα». Πρόσθεσε ότι εφόσον χρειαστεί θα υπάρξει επέκταση μέτρων και το επόμενο εξάμηνο.

Υπενθύμισε ότι ήδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους έχουν επιδοτηθεί με 1 δισεκατομμύριο το ρεύμα και το φυσικό αέριο, ενώ αυτή την εβδομάδα έρχονται στη Βουλή το νομοσχέδιο για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 350 εκατομμύρια ευρώ το έτος σε μόνιμη βάση, καθώς και οι διατάξεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα. Επίσης, αυξήθηκε φέτος κατά 90 εκατομμύρια το επίδομα θέρμανσης το οποίο ανέρχεται πλέον συνολικά στα 174 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments