Πολιτική

Πιερρακάκης: Εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Κυβερνοασφάλεια

Πιερρακάκης: Εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Κυβερνοασφάλεια
Πιερρακάκης: Τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την κυβερνοασφάλεια εγκαινίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την κυβερνοασφάλεια εγκαινίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. Στην Ελλάδα εδρεύει ο ENISA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Κυβερνοασφάλεια. Τα αυξημένα επίπεδα απειλών κατά της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και στην κυβερνοσφαίρα, αποτέλεσε βασικό σημείο στις ομιλίες που έγιναν στο πλαίσιο των εγκαινίων, στην Αθήνα, της νέας έδρας του Οργανισμού της Ε.Ε., ENISA.

Ο Κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι η παρουσία του ENISA στην Ελλάδα είναι μια πραγματική ευκαιρία και ότι ο ρόλος αυτού του Οργανισμού είναι τώρα αυξημένος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. «Αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι καθώς προχωράμε στα ψηφιακά μας συστήματα, καθώς ψηφιοποιούμε το κράτος, να χτίζουμε τα συστήματα με ασφάλεια από την αρχή. Χρειαζόμαστε μια αλλαγή κουλτούρας, χρειαζόμαστε μια τεχνολογική αλλαγή, χρειαζόμαστε κατάρτιση, χρειαζόμαστε ένα πλήρες φάσμα πολιτικών που πρέπει να εφαρμοστούν και ο ρόλος του ENISA σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εξαιρετικά σημαντικός», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακόμη, προσέθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα ότι φιλοξενεί την έδρα του Οργανισμού. Σημείωσε, ωστόσο, ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα όχι μόνο να φιλοξενεί τον ENISA, αλλά παράλληλα να αξιοποιεί και την παρουσία του εδώ στο μέγιστο γιατί η χώρα μας έχει την ικανότητα να δημιουργήσει ένα σημαντικό οικοσύστημα για την κυβερνοασφάλεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments