Τεχνολογία

Η Fitbit ανακαλεί 1 εκατομμύριο ιονικά ρολόγια μετά από αναφορές για εγκαύματα

Η Fitbit ανακαλεί 1 εκατομμύριο ιονικά ρολόγια μετά από αναφορές για εγκαύματα
Η εταιρεία Fitbit είπε ότι έχει λάβει «τουλάχιστον» 115 αναφορές για υπερθέρμανση του smartwatch Ionic, με 78 άτομα να αναφέρουν τραυματισμούς εγκαυμάτων

Η Fitbit ανακαλεί 1 εκατομμύριο από τα έξυπνα ρολόγια Ionic μετά από καταγγελίες για τραυματισμούς και εγκαύματα ανακοίνωσε την Τετάρτη 16/3 η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC). Η εταιρεία φορητών συσκευών, που ανήκει στην Google, είπε ότι έλαβε «τουλάχιστον» 115 αναφορές από χρήστες Ionic στις ΗΠΑ και 59 από το εξωτερικό ότι οι μπαταρίες των ρολογιών υπερθερμαίνονταν.

Στις ΗΠΑ, 78 άτομα ανέφεραν εγκαύματα από τα ρολόγια, συμπεριλαμβανομένων δύο αναφορών για εγκαύματα τρίτου βαθμού και τέσσερις αναφορές για εγκαύματα δεύτερου βαθμού. Υπήρξαν άλλες 40 αναφορές τραυματισμών εγκαυμάτων από διεθνείς χρήστες. Σε δήλωση που παραχώρησε στο PEOPLE, η Fitbit είπε ότι τα αφαιρούν από την αγορά για την προστασία των καταναλωτών.

«Η ασφάλεια των πελατών είναι πάντα η κορυφαία προτεραιότητα της Fitbit και, λόγω μεγάλης προσοχής, πραγματοποιούμε εθελοντική ανάκληση των έξυπνων ρολογιών Fitbit Ionic», είπαν χαρακτηριστικά. «Λάβαμε αναφορές για τραυματισμούς και τα αποσύραμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι επικίνδυνα».

Η αποζημίωση

Οποιοσδήποτε διαθέτει ρολόγια Ionic με τα μοντέλα FB503CPBU, FB503GYBK, FB503WTGY ή FB503WTNV “θα πρέπει να σταματήσει αμέσως να τα χρησιμοποιεί”, δήλωσε η CPSC. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Fitbit για να λάβουν μια προπληρωμένη κάρτα  για να στείλουν το ρολόι πίσω και να λάβουν επιστροφή χρημάτων 299 $, μαζί με έναν εκπτωτικό κωδικό για 40% έκπτωση σε επιλεγμένες συσκευές.

Τα ρολόγια, τα οποία η Fitbit σταμάτησε να παράγει το 2020, παρουσιάστηκαν στο κοινό για πρώτη φορά το 2017 και παρακολουθούσαν τη φυσική δραστηριότητα, τον καρδιακό παλμό και τον ύπνο. Πουλήθηκαν στα Best Buy, Kohl’s, Target, Amazon και στον ιστότοπο Fitbit μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments