Διεθνή

Ουκρανική Βουλή: Ευχαριστήριο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση 

Ουκρανική Βουλή: Ευχαριστήριο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση 

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Βουλή της Ουκρανίας ευχαριστεί την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Το Ουκρανικό Κοινοβούλιο ευχαρίστησε την Ελληνική Κυβέρνηση για την απόφασή της να αναλάβει να ανοικοδομήσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης, το οποίο αποτέλεσε τον στόχο ρωσικού βομβαρδισμού.

Συγκεκριμένα, το σχετικό ευχαριστήριο μήνυμα δημοσιεύθηκε σήμερα στο Tweeter. «Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη», αναφέρει η σημερινή ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε σήμερα: «Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και δη στην Μαριούπολη, που έχει καταστεί σύμβολο αντίστασης. Γνωρίζετε το έντονο ενδιαφέρον μας, καθώς εκεί διαβιούν 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής. Η Ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει μετά το τέλος των εχθροπραξιών την ανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε, ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης».

Την ίδια βούληση εξέφρασε και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης σημείωσε σχετικά, το μεσημέρι, ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναχτίσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη, το κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, μια πόλη αγαπητή στην καρδιά μας και σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments