People

Τρεις γυναίκες στο τιμόνι της Ευρώπης: Το ιστορικό ενσταντανέ που εμπνέει κάθε κορίτσι

Τρεις γυναίκες στο τιμόνι της Ευρώπης: Το ιστορικό ενσταντανέ που εμπνέει κάθε κορίτσι
Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε μία σημαντική παρατήρηση για την αλλαγή που συμβαίνει στον κόσμο.

Πριν από κάποιες δεκαετίες ήταν κάπως παράξενο για μια γυναίκα να βρίσκεται σε καίριες θέσεις στην πολιτική και αυτό όχι επειδή δεν θα ήταν ικανή, αλλά γιατί θα ερχόταν σε σύγκρουση με τους κανόνες που μέχρι τώρα παιζόταν το “παιχνίδι”. Η Roberta Metsola, η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε μία σημαντική παρατήρηση μέσα από τη νέα της ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εξηγώντας πως ένα κορίτσι μπορεί να κάνει τα πάντα.

Ειδικότερα, η κ. Metsola συναντήθηκε με την Ursula von der Leyen, Πρόεδρο της Κομισιόν και την Christine Lagarde, Πρόεδρο της ΕΚΤ, γράφοντας ιστορία, αφού για πρώτη φορά παρακολουθούμε να έχουν αναλάβει τις θέσεις αυτές γυναίκες.

View this post on Instagram

A post shared by Roberta Metsola (@roberta.metsola)

“Για κάθε κορίτσι στην Ευρώπη. Πιστέψτε”, έγραψε στη λεζάντα της η Metsola, μετατρέποντας αυτή τη στιγμή σε αφορμή για σκέψη και έμπνευση για όλα τα νέα κορίτσια που ονειρεύονται να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους, ανεξάρτητα από το φύλο τους. Ένα “μανιφέστο” για τις νεότερες γενιές όπως ανέφεραν τα ξένα Μέσα για την ιστορική αυτή στιγμή.

Την αλλαγή αυτή στον κόσμο, το γεγονός δηλαδή πως πλέον είναι αποδεκτό γυναίκες να βρίσκονται στο τιμόνι, σχολίασαν και οι άλλες δύο κυρίες, αναρτώντας στα δικά τους social media για την έξοχη συνάντηση που είχαν.

Πλέον δεν θα είναι περίεργο για ένα κορίτσι να ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός ή πρόεδρος ενός κράτους ή μιας παγκόσμιας κοινότητας καθώς αυτή η φωτογραφία θα αποτελεί την απόλυτη απόδειξη της απομάκρυνσης από το mansplaining, με το οποίο γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές. Όχι πια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments