Διεθνή

Πούτιν: Mε “ταπεινό” μπουφάν αξίας 12.000 ευρώ στη φιέστα της Μόσχας

Πούτιν: Mε “ταπεινό” μπουφάν αξίας 12.000 ευρώ στη φιέστα της Μόσχας

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail

Πληρωμένοι χειροκροτητές και πανάκριβο μπουφάν ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της φιέστας Πούτιν στη Μόσχα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας

Η εμφάνιση της Παρασκευής, του Βλαντιμίρ Πούτιν “ξεσήκωσε” για τουλάχιστον δύο λόγους τον κόσμο του διαδικτύου.

Ο πρώτο, αυτός που έγινε εξαρχής γνωστός ήταν για τους “πληρωμένους χειροκροτητές” στη φιέστα της Μόσχας για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας, ο δεύτερος λίγο αργότερα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε την εμφάνισή του με ένα μπουφάν που ούτε λίγο ούτε πολύ, κόστιζε το ιλιγγιώδες ποσό των 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ο 69χρονος Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε στη σκηνή του κατάμεστου σταδίου Λουζίνσκι της Μόσχας φορώντας ένα λευκό ζιβάγκο κι ένα μπουφάν της ιταλικής φίρμας Loro Piana.

Το πανωφόρι του “άναψε” φωτιές στα social media για το κόστος του που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ρούβλια (12.000 ευρώ), ποσό υπερδιπλάσιο του μέσου ετήσιου μισθού των Ρώσων την περασμένη χρονιά, την  ώρα που οι δυτικές κυρώσεις και η “φυγή” μεγάλων εταιριών από τη χώρα. “γκρεμίζουν” το ρούβλι και τη ρωσική οικονομία. Η εμφάνισή του με το πανάκριβο μπουφάν προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων και αντιδράσεων

Και τα χειρότερα ακολούθησαν, το κανάλι που μετέδιδε live δεν είχε απενεργοποιήσει τα σχόλια και ο Ρώσος πρόεδρος δέχθηκε “βροχή” επικρίσεων, ακόμα κι ότι η εν λόγω φιέστα έμοιαζε  με τις προπαγανδιστικές συγκεντρώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα.

Πληρωμένοι χειροκροτητές

Η κριτική στα social media για την φιλοπολεμική φιέστα ήταν έντονη αφού όπως μεταδίδουν αρκετοί λογαριασμοί ο κόσμος που συγκεντρώθηκε έλαβε πληρωμή για να δώσει το «παρών». «Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου – που συγκεντρώνεται στο στάδιο Λουζνίκι – πληρώνεται. Αυτή η αγγελία προσφέρει 300 RUB. Έχω δει αναφορές πληρωμών έως και 1.400 RUB. Προφανώς τα περισσότερα ανώτερα στελέχη του Κρεμλίνου δεν θα παρευρεθούν για το κατόρθωμα της τρομοκρατικής επίθεσης», αναφέρει χρήστης στο Twitter.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του και έφυγε από τη σκηνή.

Ο ανταποκριτής του Guardian, για Ρωσία και Ουκρανία σχολίασε: «Γίνεται μια φιλοκυβερνητική συγκέντρωση, με αφορμή την 8η επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας, στο στάδιο Λουζνίκι, στη Μόσχα. Το Reuters και άλλα μέσα αναφέρουν ότι κρατικοί υπάλληλοι πιέστηκαν για να παραστούν στην εκδήλωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments