Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Έλληνα πρόξενο της Μαριούπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Έλληνα πρόξενο της Μαριούπολης
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε σήμερα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη κ. Μανώλη Ανδρουλάκη.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε σήμερα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη κ. Μανώλη Ανδρουλάκη. Ο κ. Μητσοτάκης τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για τον δημόσιο λόγο του. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

Τι είχε γράψει ο Νίκος Δένδιας

Όπως έγινε γνωστό από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, η επιχείρηση εκκένωσης στέφθηκε με επιτυχία. Ο Νίκος Δένδιας έγραψε, ειδικότερα, στο Twitter τα εξής: «Η επιχείρηση Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας».

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης», προσθέτει σε άλλο tweet o Έλληνας ΥΠΕΞ.

Το υπουργείο Εξωτερικών είχε διαψεύσει τα fake news περί αιχμαλωσίας

Διέψευσε το υπουργείο Εξωτερικών τις φήμες περί αιχμαλωσίας του Γενικού Προξένου της Ελλάδας. “Σήμερα θα συνεχίσει το ταξίδι του προς την Μολδαβία ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης” τονίσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα, διπλωματικές πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά δημοσίευμα ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι αιχμάλωτος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η είδηση αυτή είναι ορισμός του ψεύδους». Η Αθήνα βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί του και ευτυχώς όλα είναι καλά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Προχθές ο κ. Ανδρουλάκης διανυκτέρευσε σε περιοχή κοντά στην ουκρανική πόλη Ουμάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments