Αθλητισμός

Ντουπλάντις: Πέταξε ξανά στα “ουράνια”

Ντουπλάντις: Πέταξε ξανά στα “ουράνια”
Το φινάλε του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, θα μείνει για χρόνια χαραγμένο στη μνήμη των φίλων του κλασσικού αθλητισμού. Μετά από αγώνα 3,5 ωρών, ο Αρμάντ Ντουπλάντις, στη τελευταία προσπάθεια αθλητή στους αγώνες, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ!

Ο αθλητής – θαύμα που ακούει στο όνομα  Αρμάντ Ντουπλάντις, συνεχίζει να ξαναγράφει την ιστορία του επί κοντώ βελτιώνοντας ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ! Για δεύτερη φορά σε διάστημα 14 ημερών ανέβασε ψηλότερα (6μ.20) τον πήχη και τα κατάφερε!

Στο ίδιο στάδιο που “πέταξε” πάνω από τα 6μ.19 στις 7  Μαρτίου, την Κυριακή (20/3), στη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, πέρασε τα 6μ.20 !

Ο Ντουπλάντις ξεκίνησε τις προσπάθειες του από το 5.60 τα οποία πέρασε με την πρώτη, όπως έκανε στα 5,85μ., στα 5,95μ., και στα  6.05μ εξασφαλίζοντας το χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια ανέβασε τον πήχη στο 6.20μ. με στόχο φυσικά να βελτιώσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ. Στην πρώτη προσπάθεια δεν μπόρεσε να ανέβει, στη δεύτερη πήγε καλύτερα και στη τρίτη, παρ΄ ότι ακούμπησε τον πήχη τον είδε να μένει στη θέση του. Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ήταν γεγονός!

Αυτή ήταν η 39η φορά που ο τρομερός Σουηδός ξεπέρασε τα έξι μέτρα. Δεύτερος ήταν ο Τιάγκο Μπραζ ο οποίος πέρασε τα 5,95μ., ενώ την τριάδα ολοκλήρωσε ο Κρίστοφερ Νίλσεν με 5,90μ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments