Διεθνή

Μακελειό στο Ισραήλ: Άραβας σκότωσε 4 ανθρώπους [vid]

Μακελειό στο Ισραήλ: Άραβας σκότωσε 4 ανθρώπους [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: jpost

Ο δράστης φέρεται να διατηρούσε δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο οι ισραηλινές αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για μεμονωμένο τρομοκρατικό περιστατικό - Τέσσερις νεκροί και δύο οι τραυματίες, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση

Μία από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις των τελευταίων χρόνων σημειώθηκε στο Ισραήλ.

Ένας Άραβας επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στην πόλη Μπερσεβά, στο νότιο Ισραήλ, προτού να πέσει νεκρός από τις σφαίρες ενός περαστικού, ανέφεραν οι Αρχές.

Η στιγμή της επίθεσης σε ένα από τα θύματά του

Δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης ήταν Άραβας πολίτης του Ισραήλ, ένας πρώην καθηγητής λυκείου που είχε φυλακιστεί με την κατηγορία ότι διατηρούσε δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος.

«Φαίνεται ότι ήταν ένας μεμονωμένος τρομοκράτης» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Ένας πολίτης πήρε την πρωτοβουλία, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε», πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις έγιναν σε  βενζινάδικο και ένα εμπορικό κέντρο, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκειά τους, ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ένταση αυξάνεται στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη όσο πλησιάζει ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους, μια περίοδος κατά την οποία και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί βίαια επεισόδια.

Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχουν γίνει πολλές επιθέσεις με μαχαίρι τις τελευταίες εβδομάδες και ορισμένοι από τους δράστες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments