Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με νέες κυρώσεις στη Ρωσία η επίσκεψη Μπάιντεν στις Βρυξέλλες

ΗΠΑ και ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσία και να αυστηροποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες - Την Τετάρτη αναχωρεί για Ευρώπη ο Αμερικανός πρόεδρος

Με νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα συνοδευτεί η επίσκεψη Μπάιντεν, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, ο Αμερικανός πρόεδρος και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και θα αυστηροποιήσουν τις ισχύουσες.

Παράλληλα, όπως είπε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει κοινή δράση για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και τη μείωση της εξάρτησής της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Ο Τζο Μπάιντεν αναχωρεί την Τετάρτη για τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, τους ηγέτες της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τζο Μπάιντεν θα εξετάσει με τους συμμάχους πιο μακροπρόθεσμες προσαρμογές σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Τζ. Σάλιβαν είπε ότι οι ΗΠΑ θα συζητήσουν με τους συμμάχους τους και για το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία.

Σημείωσε, επίσης, ότι δεν έχει δει στοιχεία που να δείχνουν πως η Κίνα παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Ρωσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προειδοποιήσει το Πεκίνο ότι η παροχή βοήθειας στη Ρωσία θα προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ.

Πληροφορίες από: Reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο