Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι εκτιμήσεις του Πενταγώνου για τον ρωσικό στρατό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι εκτιμήσεις του Πενταγώνου για τον ρωσικό στρατό

Πηγή Φωτογραφίας: kyivindependen

Έλλειψη συντονισμού των ρωσικών στρατευμάτων, αλλά και αποθεμάτων τροφής και νερού, είναι κάποιες από τις εκτιμήσεις του αμερικανικού Πενταγώνου για την κατάσταση στον στρατό της Ρωσίας, στην 4η εβδομάδα της εισβολής στην Ουκρανία

Την αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού σε κάποιες περιοχές βλέπει τo αμερικανικό Πεντάγωνo, απωθώντας μάλιστα τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς όπως επισημαίνεται είναι εξαιρετικά ευκίνητος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπυ, ο ουκρανικός στρατός έχει περικυκλώσει τον ρωσικό, σε περιοχές όπως η Μπούκα, το Ιρπίν και το Γκοστομέλ. Σε διάφορες περιοχές του νότου έχει καταφέρει να ανακτήσει εδάφη που είχαν καταληφθεί προηγουμένως από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα, όπως με την επικοινωνία.

«Γνωρίζουμε ότι ο ουκρανικός στρατός έχει μπορέσει να πραγματοποιήσει επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες, όπως αυτή στο Μικολάιφ», είπε ο Κίρμπυ στο CNN. «Τα εδαφικά κέρδη της Ουκρανίας αυξάνονται».

«Οι Ουκρανοί αποδεικνύουν την ικανότητά τους να πολεμούν σύμφωνα με τα σχέδιά τους, να προσαρμόζονται και, πάλι, να προσπαθούν να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις», τόνισε.

Οι ρωσικές δυνάμεις, από την άλλη, «δεν διεξάγουν τις επιχειρήσεις τους με τον συντονισμό που θα περίμενε κανείς από έναν σύγχρονο στρατό», υποστήριξε ο Κίρμπυ.

«Οι διοικητές τους δεν επικοινωνούν πάντα, δεν υπάρχει πάντα συντονισμός μεταξύ αεροπορικών και χερσαίων δυνάμεων. Είδαμε εντάσεις μεταξύ των αεροπορικών και χερσαίων δυνάμεων για το πώς υποστήριζαν η μία την άλλη, καλά ή με δυσκολία. Το ίδιο ισχύει και για το ναυτικό τους», είπε.

«Έχουν προβλήματα με τη διοίκηση, τον έλεγχο, την επικοινωνία. Δυσκολεύονται να συνομιλήσουν μεταξύ τους και αυτό οδηγεί στη χρήση κινητών τηλεφώνων, σε ορισμένες περιπτώσεις», ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και με τον ανεφοδιασμό: «Τους τελειώνουν τα καύσιμα, τους τελειώνουν τα τρόφιμα».

«Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι δεν έχουμε δει πρόσφατα καμία πραγματική σημαντική πρόοδο από τους Ρώσους, εκτός από τον νότο, όπου οι δυνάμεις βρίσκονται πιο κοντά στη βάση, οπισθοφυλακής τους στην Κριμαία», προσέθεσε ο Κίρμπυ, καταλήγοντας: «Οπότε, ναι, έχουν πρόβλημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments