Διεθνή

Πούτιν: Οι “εξαφανισμένοι” του Ρώσου προέδρου – Πού και γιατί χάθηκαν

Πούτιν: Οι “εξαφανισμένοι” του Ρώσου προέδρου – Πού και γιατί χάθηκαν

Πηγή Φωτογραφίας: telegraph

Η πρόσφατη "έκρηξη" Πούτιν περί αυτοκάθαρσης της Ρωσίας ήχησε σαν προειδοποίηση - Μέχρι σήμερα εκτός από τους πολιτικούς αντιπάλους του που φυλακίζονται, κάποιοι στενοί μέχρι πρότινος συνεργάτες του, εξαφανίζονται μυστηριωδώς

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσφατα αναφέρθηκε στην ανάγκη “αυτοκάθαρσης” της Ρωσίας με συνέπεια πολλοί να κάνουν συνειρμούς περίεργους για την “τυχη” όλων όσοι μπορεί να διαφωνούν.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν πηγαίνει βάσει των σχεδίων του Ρώσου προέδρου και αρκετοί είναι αυτοί που δέχονται την οργή του, καθώς τους επιρρίπτει ευθύνες για ελλιπή ενημέρωση και κακή πληροφόρηση.

Μπορεί κατά συνέπεια ο Βλαντιμίρ Πούτιν να έχει αρχίσει «εσωτερικές εκκαθαρίσεις» των υπευθύνων για αυτή την αποτυχία, με τον επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας, όπως είναι επόμενο, να θεωρείται ένας από τους πρώτους «στόχους».

“Άφαντος” από τις 11 Μαρτίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού

Η παρατήρηση ήρθε από τα ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δεν έχει εμφανιστεί τις 12 από τις 28 ημέρες που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, αφού ο Σοϊγκού είναι άνθρωπος ιδιαίτερα ενεργός με τα ΜΜΕ, καθώς μέχρι πρότινος εμφανιζόταν συχνά.

Μέχρι τις 11 Μαρτίου και από την έναρξη της ρωσικής εισβολής εμφανιζόταν καθημερινά.

Twitter

Τα ουκρανικά ΜΜΕ επικαλούνται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η υγεία του υπουργού είναι επιβαρυμένη, καθώς έχει καρδιακά προβλήματα.

Η τελευταία φορά που αναφέρθηκε η παρουσία του ήταν στις 18 Μαρτίου, όταν συμμετείχε σε συνάντηση με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, ωστόσο στη δημοσιότητα δεν δόθηκαν φωτογραφίες ή βίντεο.

Όπως είναι επόμενο, η απουσία του ισχυρού άνδρα της ρωσικής κυβέρνησης και επικεφαλής, ουσιαστικά, της εισβολής στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει διάφορες εικασίες και σενάρια.

Παράλληλα, μεγάλη αίσθηση είχε προκαλέσει και το γεγονός ότι η κόρη του υπουργού, η 31χρονη Ξένια, είχε εμφανιστεί πρόσφατα με… τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, παρότι ο πατέρας της ηγείται της εισβολής.

Μάλιστα, στο τελευταίο της βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα υποδηλώνει πως ανησυχεί για τη σφαγή που εξαπέλυσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας της.

Ανατόλι Τσουμπάις: Στενός συνεργάτης του Πούτιν – Παραιτήθηκε και εξαφανίστηκε

Ο Ανατόλι Τσουμπάις, σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο αρχιτέκτονας των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην μετασοβιετική Ρωσία, παραιτήθηκε από τη θέση που είχε στο Κρεμλίνο ως ειδικός απεσταλμένος και εγκατέλειψε τη χώρα, δήλωσε πηγή στο πρακτορείο Reuters, πράξη που τον καθιστά ως το πιο προβεβλημένο υψηλόβαθμο πρόσωπο που εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Τσουμπάις, πρώην προσωπάρχης του πρώην προέδρου Μπόρις Γέλτσιν, παραιτήθηκε από την θέση του ειδικού αντιπροσώπου του Βλαντίμιρ Πούτιν για τις σχέσεις με τους διεθνείς οργανισμούς, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος.

Τοποθετήθηκε στην θέση αυτή το 2020 λόγω των «επιτυχιών αναφορικά με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης», λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας RUSNANO, την οποία διοικούσε από το 2008.

Η πηγή δεν ανάφερε τους λόγους που εγκατέλειψε την χώρα. Όταν δημοσιογράφος του Reuters του ζήτησε τηλεφωνικώς να σχολιάσει την απόφαση του, εκείνος του έκλεισε το τηλέφωνο.

Πολλοί Ρώσοι είχαν επικρίνει τον Τσουμπάις επειδή έδωσε τη δυνατότητα σε μια μικρή ομάδα μεγιστάνων να πλουτίσουν με τις ιδιωτικοποιήσεις την περίοδο του 1990, την στιγμή που εκατομμύρια Ρώσοι είχαν φτωχοποιηθεί εν μέσω της οικονομικής κατάρρευση και της κρίσης

Τα τελευταία χρόνια συνέχισε να κάνει εκκλήσεις για μεταρρυθμίσεις και ήταν ένα από τους πιο διακεκριμένους φιλελεύθερους πολιτικούς που συνεργάζονταν με την ρωσική κυβέρνηση.

Το 2010 είχε προειδοποιήσει ότι η άνοδος του φασισμού ήταν η μόνη μεγαλύτερη απειλή που θα μπορούσε να διαλύσει τη χώρα.

Η τρίτη γνωστή περίπτωση, που μάλλον εντάσσεται στο πλαίσιο των οικειοθελών εξαφανίσεων, είναι αυτή της ερωμένης του Ρώσου προέδρου, της Αλίνα Καμπάεβα, πρώην Ολυμπιονίκη της ρυθμικής και πολιτικό.

Αλίνα Καμπάεβα: Η “κρυφή” ερωμένη

Δημοσιεύματα ήθελαν τον Ρώσο πρόεδρο να “φυγαδεύει” την οικογένειά του στην Ελβετία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποια ήταν τα μέλη της.

Η σχέση του Πούτιν με τη Καμπάεβα καλύπτεται από πέπλο ομίχλης και οι φήμες θέλουν οι δύο τους να έχουν αποκτήσει παιδιά, αλλά κανένας μέχρι και σήμερα δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Οι αποκαλύψεις και “το κλείσιμο” της εφημερίδας

Η εκλογή της, ως βουλευτίνας με το κόμμα του Πούτιν, ήταν αυτή που πυροδότησε τις φήμες περί κρυφής ερωτικής σχέσης τους.

Μάλιστα μία ρωσική σκανδαλοθηρική εφημερίδα, αποκάλυψε την ακριβοθώρητη σχέση, γράφοντας ότι ο Πούτιν έχει σχέση με μία πολύ νεότερη γυναίκα, και ότι αναμένεται να ζητήσει διαζύγιο από τη σύζυγό του προκειμένου να την παντρευτεί. Η εφημερίδα μυστηριωδώς έκλεισε μετά από λίγο καιρό, με τον πολυεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της να επικαλείται οικονομικά προβλήματα!

Οι φήμες οργίασαν, όταν το 2013 ο Πούτιν πήρε τελικά διαζύγιο από τη σύζυγό του Λουντμίλα μητέρα των δύο (γνωστών) παιδιών του. «Μου αρέσουν όλες οι Ρωσίδες» απαντούσε όταν τον ρωτούσαν για την προσωπική του ζωή. Παρόλα αυτά, δύο εμφανίσεις της Καμπάεβα με δαχτυλίδι που έμοιαζε με βέρα, φούντωσαν και πάλι τις φήμες περί σχέσης, με τα tabloids να βγάζουν το ένα πρωτοσέλιδο μετά το άλλο.

πηγή φώτο: kabaeva-alina.ru

Η Πρώτη ερωμένη της Ρωσίας

Η Καμπάεβα – που ονομάστηκε «Πρώτη ερωμένη της Ρωσίας» – προσπάθησε να διαψεύσει ότι είναι σύντροφος του Ρώσου προέδρου, αλλά δεν σταμάτησαν οι φήμες που τους ήθελαν να είναι αρραβωνιασμένοι, παντρεμένοι και μάλιστα έχουν μια μυστική οικογένεια μαζί.

Το 2017, άρχισαν οι φήμες ότι η Καμπάεβα ήταν έγκυος όταν παρακολούθησε έναν αγώνα γυμναστικής κοριτσιών στη Μόσχα, φορώντας ένα φαρδύ κόκκινο φόρεμα – το οποίο φαινόταν να κρύβει την κοιλιά.

Στη συνέχεια, μια ρωσική εφημερίδα ανέφερε ότι το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε – αλλά η ιστορία διαψεύστηκε και η εφημερίδα έκλεισε από τις αρχές του Κρεμλίνου.

Οι ιστορίες ότι το ζευγάρι είχε πολλά παιδιά συνεχίστηκαν ειδικά μετά την κοινή φωτογραφία τους, αναγκάζοντας την Καμπάεβα να αρνηθεί ότι έχει γεννήσει ποτέ.

Όμως, ο Ρώσος πρόεδρος ήταν πάντα μυστικοπαθής για την προσωπική του ζωή και την οικογένειά του.

Πηγή από τη Μόσχα είπε στη Sun: «Ο Πούτιν είναι ένας έντονα ιδιωτικός άντρας – κρύβει τις δύο ενήλικες κόρες του κάτω από πλαστές ταυτότητες για χρόνια. Ακόμα και τώρα, αν και μιλάει για αυτές περιστασιακά, δεν τις κατονομάζει ποτέ. Αν η Αλίνα γεννούσε τα παιδιά του, η απόκρυψή τους θα ήταν σίγουρη. Έχει εμμονή με την ασφάλεια της οικογένειάς του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments