Διεθνή

Το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα καταγγέλλει Πούτιν και ρωσική εισβολή

Το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα καταγγέλλει Πούτιν και ρωσική εισβολή

Πηγή Φωτογραφίας: Franceinter.fr

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για τη θέση που πήρε το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα για τον Πούτιν και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς υποστηρίζει την ανάγκη να πιεστεί ο Πούτιν σε άμεση κατάπαυση του πυρός και να τηρηθεί το Διεθνές Δίκαιο.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζει πως ο Πούτιν πρέπει να οδηγηθεί σε άμεση διακοπή των στρατιωτικών επιθέσεων στο ουκρανικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, το ιστορικό Γαλλικό ΚΚ αναφέρει: «Αναγκάστε άμεσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε κατάπαυση του πυρός και σταματήστε την κλιμάκωση του πολέμου».

Επικαλείται, μάλιστα, σχετικό ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένου Εθνών, προσθέτοντας πως «ο άμεσος στόχος της Γαλλίας πρέπει να είναι η επίτευξη άνευ όρων κατάπαυσης του πυρός, η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και η έναρξη διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Αυτό είναι το νόημα του ψηφίσματος που ψηφίστηκε στον ΟΗΕ στις 2 Μαρτίου. Οι πολιτικές, οικονομικές και οικονομικές πιέσεις και κυρώσεις κατά της ολιγαρχίας πρέπει να αναγκάσουν το καθεστώς του Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο. Διακρίνουμε τις κυρώσεις (ισχυρά και στοχευμένα μέτρα κατά της ολιγαρχίας) από τη λογική του αποκλεισμού (διακοπή εισαγωγών) που θα ήταν συλλογική τιμωρία κατά του ρωσικού λαού».

Αναφερόμενοι ειδικότερα στους Ουκρανούς, οι Γάλλοι κομμουνιστές υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, κάνοντας ρητή αναφορά στο σεβασμό των κανόνων του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου:

“Ο σεβασμός της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας είναι το θεμέλιο του διεθνούς δικαίου. Η ειρήνη και η αδελφότητα μεταξύ των λαών, η ένωση εργαζομένων σε όλο τον κόσμο για τη χειραφέτησή τους, η ελευθερία, η κυριαρχία και η ανεξαρτησία των λαών αποτελούν συστατικά της κομμουνιστικής δέσμευσης και του στόχου. Ο πόλεμος που ξεκίνησε ο Β. Πούτιν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Ουκρανίας», τονίζει το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments