People

Ουκρανία: Για «απαγωγές παιδιών» από ρωσικές δυνάμεις κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Ουκρανία: Μέχρι στιγμής 925 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 1.496 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, 2.389 ανήλικοι έχουν «μεταφερθεί παρανόμως» από τις υπό ρωσική κατοχή περιοχές σε Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ προς την Ρωσία. Συνολικά 2.421 άμαχοι υπολογίζεται επλήγησαν στην Ουκρανία από την ημέρα που εισέβαλε η Ρωσία στη χώρα. Από αυτούς, 925 σκοτώθηκαν και 1.496 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τον χερσαίο διάδρομο με την Κριμαία και εμποδίζουν την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, σύμφωνα με πρόσφατη επιχειρησιακή έκθεση

«Ο λαός μου μετετράπη σε στρατό, είδε τις καταστροφές και το αίμα που χύθηκε εξαιτίας του εχθρού», δήλωσε πριν λίγο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε απευθείας σύνδεση με την ολομέλεια του ιταλικού κοινοβουλίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε σήμερα τον τερματισμό του «παράλογου πολέμου» που ξεκίνησε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πριν από έναν μήνα, προειδοποιώντας ότι η σύγκρουση «δεν οδηγεί πουθενά» και ότι ο ουκρανικός λαός «υπομένει μια ζωντανή κόλαση».

Στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν είπε πως «οι ψευδείς κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Ουκρανία έχει βιολογικά και χημικά όπλα είναι ένα “σαφές σημάδι” πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκέφτεται να τα χρησιμοποιήσει ο ίδιος»

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, προανήγγειλε τα νέα σχέδια για την δημιουργία μιας μονάδας ταχείας επέμβασης της Ε.Ε. που θα επέτρεπε στην Ε.Ε. να «αναπτύσσει γρήγορα έως και 5.000 στρατιώτες» για διαφορετικούς τύπους κρίσεων. Επέμεινε όμως ότι δεν θα δημιουργηθεί ένας «ευρωπαϊκός στρατός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο