Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι απάντησε ο Ζελένσκι για την πρόθεση Δένδια να μεταβεί στη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι απάντησε ο Ζελένσκι για την πρόθεση Δένδια να μεταβεί στη Μαριούπολη
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αίσθηση προκάλεσαν την Τρίτη οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, ο οποίος ανέφερε ότι σκοπεύει να ηγηθεί ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη.

Αίσθηση προκάλεσαν την Τρίτη οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, ο οποίος ανέφερε ότι σκοπεύει να ηγηθεί ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σύμφωνα με τους βρετανικούς Guardian.

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, που ήταν ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει τη δουλειά των ανθρωπιστικών διαδρόμων μας στη Μαριούπολη προκειμένου να σώσουμε τον λαό μας από την πόλη και να μεταφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία είναι πολύ κρίσιμη για οποιονδήποτε βρίσκεται εκεί», είπε ο Ζελένσκι.

Τι είχε δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας

Μετά τη συνάντησή του με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, την οποία προτίθεται να συνοδεύσει ο ίδιος.

«Ζητώ σήμερα με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη. Τη βοήθεια αυτή προτίθεμαι να συνοδέψω αυτοπροσώπως, σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουερ, με τον οποίο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Στην Ινδία ο Δένδιας

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ (Subrahmanyam Jaishankar) πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Νέο Δελχί.Όπως ενημέρωσε μέσω twitter ο κ. Δένδιας, υπέγραψαν με τον Ινδό ομόλογό του Δήλωση Προθέσεων για τη Μετανάστευση και την Κινητικότητα και Πρόγραμμα Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Συνεργασίας.

Στην ατζέντα των συνομιλιών, βρέθηκαν η ενίσχυση της πολυδιάστατης και ραγδαία αναπτυσσόμενης συνεργασίας Ελλάδας- Ινδίας σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο και τον Ινδο-Ειρηνικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments