Διεθνή

Η.Π.Α: Βάζει στο μικροσκόπιο τη Κίνα για τους ημιαγωγούς

Η.Π.Α: Βάζει στο μικροσκόπιο τη Κίνα για τους ημιαγωγούς

Πηγή Φωτογραφίας: bloomberg

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν - κι έχουν δικαίωμα να το κάνουν - τις κινήσεις των Κινέζων στους, αμερικάνικης τεχνολογίας, ημιαγωγούς που τους στέλνει η Ουάσιγκτον.

Όλες οι κινεζικές εταιρείες ημιαγωγών βασίζονται σε λογισμικό των ΗΠΑ για να κατασκευάσουν τους ημιαγωγούς τους. Αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάθε δικαίωμα να επιβάλουν ελέγχους στις εξαγωγές αν οι κινεζικές εταιρείες στείλουν στη Ρωσία ημιαγωγούς που κατασκευάστηκαν με αμερικανική τεχνολογία. “Τυχόν τέτοια κίνηση θα μπορούσε «ουσιαστικά να διακόψει τη λειτουργία τους”, όπως, δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο.

“Αν διαπιστώσουμε ότι πουλάνε τσιπς στη Ρωσία, τότε μπορούμε ουσιαστικά να τους κλείσουμε αρνούμενοι τη χρήση αυτού του λογισμικού και είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να το κάνουμε». συμπλήρωσε η κ. Ραϊμόντο που ανέβασε τους τόνους προειδοποίησης των ΗΠΑ.

“Είμαστε ξεκάθαροι και αποφασισμένοι να πάρουμε αυστηρά μέτρα για οποιαδήποτε εταιρεία, σε οποιαδήποτε χώρα, παραβιάζει τους σκληρούς ελέγχους εξαγωγών που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, όπως έκαναν και άλλες 32 χώρες σε όλο τον κόσμο”, είπε σε συνέντευξή της στο Reuters.

Η πρώην επιχειρηματίας και κυβερνήτης του Ρόουντ Άιλαντ είπε ότι η Ουάσιγκτον αναμένει από την Κίνα να συμμορφωθεί επειδή οι συνέπειες θα ήταν σοβαρές και θα μπορούσαν να πλήξουν την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της κινεζικής εταιρείας ημιαγωγών Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments