Πολιτική

Εξοπλιστικά: Στο θωρηκτό «Αβέρωφ» θα μπουν οι υπογραφές για την απόκτηση γαλλικών φρεγατών και νέων Rafale

Εξοπλιστικά: Σήμερα αναμένεται να μπουν οι υπογραφές για τις συμβάσεις απόκτησης εκ μέρους της χώρας μας 3+1 υπερσύγχρονων φρεγατών Belh@rra και έξι επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale.

Σήμερα αναμένεται να μπουν οι υπογραφές για τις συμβάσεις απόκτησης εκ μέρους της χώρας μας 3+1 υπερσύγχρονων φρεγατών Belh@rra και έξι επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale. Όλα αυτά ενέκρινε η Βουλή και θα προστεθούν στην αρχική παραγγελία των πρώτων 18. Σήμερα παραμονή της 25ης Μαρτίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλία ομόλογός του Φλοράνς Παρλί θα υπογράψουν τις συμβάσεις.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με το newsbeast.gr θέλει να προσδώσει κύρος στη συγκεκριμένη τελετή και για το λόγο αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο θωρηκτό Αβέρωφ που ως γνωστόν λειτουργεί ως πλωτό ναυτικό μουσείο στην περιοχή του Τροκαντερού.

Ποιοι αναμένεται να δώσουν το παρών

Το παρών εκτός από τους δύο υπουργούς αναμένεται να δώσει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου, η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ανώτατοι επιτελείς της γαλλικής στρατιωτικής ηγεσίας καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ναυπηγείων της Naval Group που θα κατασκευάσουν τις φρεγάτες Belh@rra.