Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Νίκος Δένδιας: Στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Νίκος Δένδιας: Στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό θα μεταβεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας πρκειμένου να συνοδεύσει τον κ. Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό θα μεταβεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας προκειμένου να συνοδεύσει τον κ. Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Παρών στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ θα είναι και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα προσπαθήσει να ενισχύσει την ενότητα των Δυτικών αλλά και να αυστηροποιήσει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν θα ξεκινήσει συναντώντας τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, και θα παραστεί στην έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ για περίπου 3 ώρες.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι «πώς διασφαλίζουμε ότι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και την προσπάθειά της να αμυνθεί», δήλωσε την Τρίτη ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, παρόλο που το ίδιο το ΝΑΤΟ δεν έχει διευκολύνει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά άφησε αυτές τις αποφάσεις στη διακριτική ευχέρεια των μελών.

Σύνοδος Κορυφής: Επί τάπητος τα μέτρα για τα ενεργειακά – Η πρόταση Μητσοτάκη για πλαφόν στο αέριο

Υπό το βλέμμα και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής όπου αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση εκτός από τα ενεργειακά ζητήματα και σε θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Όπως έχει γίνει ευρύτερα γνωστό και έχουν τονίσει αρκετές χώρες χρειάζεται μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα της ενεργειακής ακρίβειας όμως χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία κυρίως βάζουν “τοίχος” έχοντας “κόκκινες γραμμές” σε ορισμένα ζητήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments