Διεθνή

H Γερμανία σταματά τις εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία

H Γερμανία σταματά τις εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: GRland.info

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr ότι η Γερμανία πρόκειται να σταματήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία.

Η Γερμανία δεσμεύεται να σταματήσει τις εισαγωγές άνθρακα και πετρελαίου από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό εκτιμά η Γερμανία, η οποία φιλοδοξεί να επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά την ενεργειακή ανεξαρτησία της από την Ρωσία και, ιδιαίτερα, ως προς το πετρέλαιο και τον άνθρακα.

Η επίτευξη του στόχου είναι πιο περίπλοκη σε σχέση με το ρωσικό αέριο.

Πιο αναλυτικά, Γερμανία δήλωσε ότι πήρε την απόφαση να μειώσει απότομα τη μεγάλη της εξάρτηση από τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας. Η σχετική γερμανική απόφαση αφορά τον άνθρακα μέχρι το φθινόπωρο και το πετρέλαιο μέχρι το τέλος του έτους. Η διαδικασία φαίνεται να είναι, όμως, περισσότερο χρονοβόρα, όμως, σχετικά με το ζήτημα του αερίου.

«Έχουν γίνει σημαντικά πρώτα βήματα για να απελευθερωθούμε από τη λαβή των ρωσικών εισαγωγών», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ρ. Χάμπεκ σε συνέντευξη Τύπου. «Μέχρι τα μέσα του έτους, οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στη Γερμανία θα πρέπει να έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ και στοχεύουμε, μέχρι το τέλος του έτους, σε καθολική σχεδόν ανεξαρτησία», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομίας.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «μέχρι το φθινόπωρο μπορούμε να γίνουμε παγκοσμίως ανεξάρτητοι από τον ρωσικό άνθρακα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments