Διεθνή

ΝΑΤΟ: Ενεργοποίησε task force για ενδεχόμενη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από τη Ρωσία

ΝΑΤΟ: Ενεργοποίησε task force για ενδεχόμενη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Business Insider

ΝΑΤΟ: Μια ειδική αμυντική task force ενεργοποίησε το ΝΑΤΟ για τα αντιμετωπίσει τις συνέπειες μια ενδεχόμενης πυρηνικής επίθεσης.

Μια ειδική αμυντική task force ενεργοποίησε το ΝΑΤΟ για τα αντιμετωπίσει τις συνέπειες μια ενδεχόμενης πυρηνικής επίθεσης. Η Συμμαχία θα παρέχει στην Ουκρανία ειδικό εξοπλισμό και εκπαίδευση, για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας επίθεσης, είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους, μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Τι σημαίνει η ενεργοποίηση της task force

Η ενεργοποίηση της task force σημαίνει ότι ειδικοί και εξελιγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός- που είναι σε κατάσταση αναμονής στις χώρες της Συμμαχίας- τώρα είναι στη διάθεση του ΝΑΤΟ, έτοιμοι να αναπτυχθούν αν σημειωθεί επίθεση τέτοιου είδους.

Η task force έχει 2.000-3.000 μέλη, σύμφωνα με τον Γουίλιαμ Άλμπερκ, διευθυντή στρατηγικής, τεχνολογίας και ελέγχου εξοπλισμών στο International Institute for Strategic Studies. Αυτή τη στιγμή είναι υπό γαλλική ηγεσία και αποτελείται από ειδικούς και εξοπλισμό από τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Τσεχία.

Τα μέλη της είναι εκπαιδευμένα να εντοπίζουν πυρηνικές, βιολογικές και χημικές επιθέσεις, μετρώντας τα επίπεδα ακτινοβολίας και χημικών ισοτόπων στο έδαφος και στον αέρα και να βοηθούν στην απολύμανση και την αντιμετώπιση της ζημιάς. Στις δηλώσεις του ο Στόλτενμπεργκ επεσήμανε ότι η χρήση τέτοιων όπλων εντός της Ουκρανίας θα μπορούσε να οδηγήσει στη μόλυνση γειτονικών χωρών, μελών του ΝΑΤΟ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments