Διεθνή

Ρωσία: Απέλασε τρεις Σλοβάκους διπλωμάτες

Ρωσία: Απέλασε τρεις Σλοβάκους διπλωμάτες

Πηγή Φωτογραφίας: Radio Free Europe

Δύο εβδομάδες μετά την απομάκρυνση Ρώσων διπλωματών από τη Μπρατισλάβα, η Μόσχα "απάντησε" με απέλαση τριών Σλοβάκων διπλωματών.

Τρεις Σλοβάκοι διπλωμάτες απελάθηκαν από τη Ρωσία ως… απάντηση της Μόσχας στη Μπρατισλάβα για την απομάκρυνση τριών Ρώσων διπλωματών.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ζήτησε, στις 14 Μαρτίου , από τρεις Ρώσους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα για παραβίαση άρθρων που αφορούν στις διπλωματικές σχέσεις στη “Σύμβαση της Βιέννης”|

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας είχε δηλώσει ότι η απόφαση ελήφθη αφού αξιωματούχοι αξιολόγησαν στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας .

Η Ρωσία χαρακτήρισε «αδικαιολόγητες» τις απελάσεις, οι οποίες ήρθαν εν μέσω εντάσεων μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Σλοβάκος πρέσβης Ľubomír Rehák κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα και ενημερώθηκε για την απόφαση της Μόσχας.

«Σε αντίποινα για την απέλαση τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να κηρύξει «persona non grata» τρεις διπλωμάτες της Πρεσβείας της Σλοβακικής Δημοκρατίας στη Μόσχα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει: «Τους διατάχθηκε να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ρωσίας εντός 72 ωρών».

Η Μόσχα είπε ότι είχε επίσης «διαμαρτυρηθεί έντονα» για την παρεμπόδιση του έργου των ρωσικών διπλωματικών αποστολών στη Σλοβακία και για «απειλές για την ασφάλειά τους».

«Ο πρέσβης προειδοποιήθηκε σθεναρά για την πρόσφατη αύξηση των βανδαλισμών σε μνημεία και τάφους σοβιετικών στρατιωτών στη Σλοβακία», πρόσθεσαν εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments