Διεθνή

Η Ρωσία επιτίθεται σε ανθρωπιστικά κονβόι με κατεύθυνση την Ουκρανία

Η Ρωσία επιτίθεται σε ανθρωπιστικά κονβόι με κατεύθυνση την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: The Japan Times

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews για την επίθεση ρωσικών δυνάμεων σε κονβόϊ ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχή περιοχή ανάμεσα στην Μαριούπολη και την Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ουκρανίας, αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια δέχθηκαν επίθεση από ρωσικά στρατεύματα. Με βάση τις σχετικές καταγγελίες, ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν επίθεση, κατέσχεσαν ανθρωπιστική βοήθεια και μπλόκαραν την ελεύθερη κίνηση των λεωφορείων.

Συγκεκριμένα, η επίθεση αυτή έγινε στην περιοχή ανάμεσα στην Μαριούπολη και την Ζαπορίζια.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο στρατός θα ανοίξει εκ νέου τον ανθρωπιστικό διάδρομο σήμερα, μετά από αίτημα των ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Ο διάδρομος θα ανοίξει από τις δέκα το πρωί ώρα και τα ρωσικά στρατεύματα θα δημιουργήσουν ένα ενδιάμεσο σημείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Οι αρχές της Γαλλίας υποστήριξαν ότι ο διάδρομος εκκένωσης την Πέμπτη ήταν «ανεπαρκής» για να επιτρέψει τη διάσωση από τη Μαριούπολη, ενώ Ουκρανή Υπουργός δήλωσε ότι ι περίπου 100.000 άμαχοι παρέμειναν παγιδευμένοι στην πόλη, η οποία έχει υποστεί εβδομάδες βομβαρδισμών από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού προετοιμάζεται, από την πλευρά της, να διευκολύνει την ασφαλή διέλευση αμάχων από τη Μαριούπολη.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάσχεσαν 14 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας από λεωφορεία με προορισμό τη Μελιτόπολη στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα τον Ουκρανό Υπουργό αρμόδιο για την επανένταξη των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών, ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα τρόφιμα και τα φάρμακα φορτώθηκαν σε δώδεκα λεωφορεία. Τόνισε ακόμη ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας απέκλεισαν σαράντα πέντε λεωφορεία, που κατευθύνονταν με προορισμό τη Μαριούπολη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments