Nέα της αγοράς

Όμιλος Accor: Νέο ξενοδοχείο στην Κρήτη από τον ξενοδοχειακό κολοσσό

Όμιλος Accor: Νέο ξενοδοχείο στην Κρήτη από τον ξενοδοχειακό κολοσσό

Πηγή Φωτογραφίας: Accor

Tι σηματοδοτεί η δεύτερη τοποθέτηση της Accor με το MGallery στην Ελλάδα

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε τη λειτουργία του το πολυτελές Athens Capital Hotel-MGallery Collection, στο κέντρο της Αθήνας, μια επένδυση του ομίλου Λάμψα που έφτασε τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Η μονάδα φέρει το πολυτελές σήμα της MGallery Collection του γαλλικού ξενοδοχειακού ομίλου Accor, που ανέλαβε τη διαχείριση. Η Accor, με το ίδιο σήμα, προχωρά και σε δεύτερη τοποθέτηση, αυτή τη φορά στην Κρήτη, σε ένα προορισμό με υψηλή δυναμική και προσδοκίες. Ο ξενοδοχειακός κολοσσός, με σημαντική παρουσία ήδη στην ελληνική αγορά, δεν έχει κρύψει ότι ποντάρει πολλά στον ελληνικό τουρισμό και στην ανάδειξη νέων προορισμών.

Στις 10 Απριλίου ανοίγει το Niko Seaside Resort MGallery στον Άγιο Νικόλαο. Δεν είναι χωρίς σημασία πως και για αυτή τη μονάδα επιλέχθηκε το πολυτελές brand της MGallery. Πρόκειται για το πρώην ξενοδοχείο Coral του ομίλου Μαμιδάκη, στην παραλιακή γραμμή του κόλπου του Μιραμπέλλου, που το 2019 πέρασε στον αμερικανικό κολοσσό ανάπτυξης ακινήτων Hines.

Η επένδυση

Το καλοκαίρι του 2020 ανακοινώθηκε πως η ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων σε real estate Henderson Park και η Hines είχαν αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο πέντε ξενοδοχείων στην Κρήτη. Η αγορά περιελάμβανε δύο ξεχωριστές συναλλαγές. Η νέα αγορά αποτελούνταν από 1.094 δωμάτια, 67.000 τμ. Τα Hermes and Coral, δύο παρακείμενα ξενοδοχεία με 218 και 170 δωμάτια αντιστοίχως, που βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία στον Άγιο Νικόλαο.

Τα Santa Marina και Apollonia, με 208 και 336 ξενοδοχεία αντιστοίχως, σε προνομιακές παραθαλάσσιες τοποθεσίες στο Ηράκλειο, μόλις 5 χλμ από το βασικό αεροδρόμιο του νησιού και κοντά στην Κνωσό. Το Niko Seaside Resort MGallery είναι μονάδα μόνο για ενήλικες. Μετά την πλήρη ανακαίνιση του Coral, αποτελείται από 141 δωμάτια και σουίτες με private plunge pools. Το ύψος της επένδυσης δεν έχει γίνει γνωστό.

Το ΜGallery, μέλος της Accor, αριθμεί περισσότερες από 100 boutique μονάδες παγκοσμίως. Μερικές από τις πιο γνωστές μονάδες MGallery είναι τα Hotel Molitor Paris, INK Hotel Amsterdam, Queens Hotel Cheltenham στην Αγγλία, Santa Teresa Hotel Rio de Janeiro, Hotel Lindrum Melbourne στην Αυστραλία, Muse Bangkok Langsuan στην Ταϊλάνδη, και Hotel des Arts Saigon στο Βιετνάμ.

Ο γαλλικός όμιλος έχει στο χαρτοφυλάκιό του περισσότερες από 5.300 ξενοδοχειακές μονάδες σε 110 προορισμούς, με ξενοδοχειακά brands που καλύπτουν ένα εύρος από οικονομικές μέχρι πολυτελείς επιλογές.

“Χαιρόμαστε πολύ που διευρύνουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην όμορφη Κρήτη, έναν από τους πιο αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς διεθνώς.

Το δεύτερο ξενοδοχείο της MGallery θα ανοίξει τις πόρτες του αυτόν τον Απρίλιο, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη μοναδικές ομορφιές του νησιού. Επιπλέον, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Knossian Group και την Hines Group σε αυτή την πρώτη μας επαφή με την Κρήτη”, δήλωσε η Cristina Ramos, COO Franchised Hotels Southern Europe, Accor.

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να συνεργαζόμαστε με την Accor και την MGallery, δύο τόσο επιτυχημένα brands με διεθνή αναγνώριση και υψηλή τεχνογνωσία στον κλάδο φιλοξενίας

Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η λειτουργία του ξενοδοχείου και να καλωσορίσουμε σε αυτό τον επίγειο παράδεισο επισκέπτες από όλον τον κόσμο”, δήλωσε σχετικά ο Βαγγέλης Μαντζαβινάτος, Director Asset Management, Hines Greece. Όσον αφορά στην παρουσία της Accor στη χώρα μας, λειτουργεί επτά μονάδες και σχεδιάζει να προσθέσει άλλες τέσσερις, αρχής γενομένης από το Niko Seaside Resort Crete MGallery. Στη συνέχεια, σειρά θα πάρουν το Banyan Tree Varko Bay στην Αιτωλοακαρνανία και τα Raffles και Fairmont στη Μύκονο.

Ο όμιλος είχε ήδη εδραιώσει την παρουσία του στην Ελλάδα με το Sofitel Athens Airport του ομίλου Μήτση, το Novotel Athenes Hotel, το ibis Styles Athens Routes Hotel και το ibis Styles Heraklion Central Hotel στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται πως πέρσι η Accor έβαλε την υπογραφή της στο νέο πεντάστερο resort Angsana Corfu στην Κέρκυρα, στην περιοχή Μπενίτσες (το οποίο παλαιότερα λειτουργούσε υπό την ονομασία San Stefano), που παράλληλα σηματοδότησε την είσοδο του διεθνούς ασιατικού ομίλου διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων Banyan Tree Hotels & Resorts στην ελληνική τουριστική αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments