Πολιτική

Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστώ για  να γίνει το ΚΙΝΑΛ σύμβολο της αναγέννησης των σοσιαλδημοκρατικών ιδεών

Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστώ για  να γίνει το ΚΙΝΑΛ σύμβολο της αναγέννησης των σοσιαλδημοκρατικών ιδεών

Πηγή Φωτογραφίας: mononews

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και ότι, για τον ίδιο θα είναι κομβικής σημασίας η οργανωτική αναγέννηση του Κινήματος στη βάση της αυτοοργάνωσης.

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι πρόκειται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μετατραπεί το Κίνημα Αλλαγής στον φορέα της αναγέννησης της σοσιαλδημοκρατίας στην χώρα μας.

Την πρόθεσή του αυτή εξέφρασε από την Αχαΐα όπου περιοδεύει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Πρόεδρος του  ΚΙΝΑΛ στράφηκε εναντίον της οργανωτικής δομής και λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς δεν είμαστε ένα κόμμα κλειστών τειχών όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον κ. Ανδρουλάκη, είναι κομβικής σημασίας η οργανωτική αναγέννηση του Κινήματος στη βάση της αυτοοργάνωσης έτσι ώστε αυτό να αποκτήσει εκ νέου την κοινωνική του γείωση.

Πιο αναλυτικά, ο κ, Ανδρουλάκης δήλωσε αναφορικά με τα οργανωτικά ζητήματα του ΚΙΝΑΛ: «Θα πάω σε όλη την Ελλάδα, γιατί θέλω μέσω της αυτό-οργάνωσης να ξαναδεθεί το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνική του βάση. H δύναμη του ΠΑΣΟΚ ήταν η κοινωνία. Εμείς δεν είμαστε ένα κόμμα κλειστών τειχών, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το κόμμα, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, μπορεί να αναγεννηθεί. Και εκεί που πριν κάποια χρόνια συμβόλιζε την πτώση της σοσιαλδημοκρατίας, το «pasokofication» που έλεγαν κάποιοι, θα αγωνιστώ να γίνουμε το μήνυμα της αναγέννησης των ιδεών μας».

Στην κριτική του συμπεριέλαβε και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας πως «είχε δυνατότητες να ασκήσει άλλες πολιτικές, αλλά επιλέγει πολιτικές για τους λίγους» σχετικά με την αύξηση των τιμών στον χώρο της ενέργειας.

Αναφερόμενος, δε, στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ αν αυτό υπαγορευθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα, διευκρίνισε: «Αν ο κ. Μητσοτάκης εννοεί συνεργασίες αλλά όχι την πρώτη Κυριακή, αυτό σημαίνει ότι κάνει στυγνούς τακτικισμούς. Αυτό πιστεύω. Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τις δημοσκοπήσεις, δεν του βγαίνουν τα κουκιά και κάνει μια στροφή νομίζοντας ότι θα μας πιέσει. Ακούστε, δεν πιεζόμαστε γιατί το βράδυ των εκλογών θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίζουν και αυτοί που θα έχουν κατεβάσει πλερέζες. Νικητές θα είναι αυτοί που θα έχουν πολλαπλασιάσει το ποσοστό τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments