Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση επιλέγει να στηρίξει την αισχροκέρδεια

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση επιλέγει να στηρίξει την αισχροκέρδεια
Ηλιόπουλος: «Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που έχει κατώτατο μισθό χαμηλότερο από αυτόν του 2010» ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος

«Η κυβέρνηση επιλέγει να στηρίξει την αισχροκέρδεια, δεν έχει τη στήριξη της κοινωνίας στις προτεραιότητές της», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα 90.4 FM» σημείωσε ότι «Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, για το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 20 του μήνα», σημείωσε και πρόσθεσε: «αν σε αυτό συνυπολογίσουμε ότι, με βάση τα στοιχεία, η Ελλάδα έχει το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, όλοι κατανοούμε το μέγεθος του προβλήματος».

Για τον κατώτατο μισθό

Επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, υπογράμμισε: «το πρώτο πράγμα που προτείνουμε είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ». «Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που έχει κατώτατο μισθό χαμηλότερο από αυτόν του 2010», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Σχολίασε ακόμα ότι «η αύξηση του κατώτατου δεν είναι μέτρο δημοσιονομικό, αντίθετα όταν το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το βασικό μισθό κατά 27% για τους κάτω των 25 ετών και 11% συνολικά, η κατανάλωση και τα δημόσια έσοδα ενισχύθηκαν». «Για ποιο λόγο δεν αυξάνεται τώρα ο βασικός μισθός; Με βάση στοιχεία της ΓΣΕΕ, όσοι είναι στο βασικό μισθό, το Γενάρη έχασαν το 14% της αγοραστικής τους δύναμης λόγω πληθωρισμού», συμπλήρωσε.

Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης

«Το δεύτερο που λέμε εδώ και καιρό, είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ένα μέτρο που και η Κομισιόν έχει προτείνει ήδη από τον Οκτώβριο», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αν αυτή η μείωση εφαρμοστεί για ένα χρόνο, στα κατώτατα όρια που προβλέπει η ΕΕ, θα κοστίσει 1,5 δισ. ευρώ», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να δίνει 1,5 δισ. για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».

«Η κυβέρνηση επιλέγει να στηρίξει την αισχροκέρδεια. Ακριβώς όπως έκανε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής που ο κ. Μητσοτάκης δεν βρέθηκε μαζί με την Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά βρέθηκε να περιμένει…», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα να μπει πλαφόν στα τιμολόγια του ρεύματος, μέσω της ΔΕΗ, αλλά η κυβέρνηση επιλέγει να μην το κάνει». «Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει την ακρίβεια», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments