Πολιτική

Πέτσας: Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας σε λίγες ημέρες

Πέτσας: Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας σε λίγες ημέρες
Πέτσας: Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την αναχαίτιση του κινδύνου της αύξησης της τιμής των αγαθών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών προιόντων και υπηρεσιών, η οποία οφείλεται στην στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην εδαφική επικράτεια της Ουκρανίας.

Πιο ειδικά, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την αναχαίτιση του κινδύνου της αύξησης της τιμής των αγαθών.

Προσκεκλημένος σήμερα το πρωί στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη του ΣΚΑΙ, ο Α. Υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι, σε μία ή, το αργότερο, δύο εβδομάδες, η Κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει νέα μέτρα κατά της αύξησης των τιμών. Η Κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση των πιέσεων που δέχεται και η ελληνική οικονομία εξαιτίας της πολεμικής επιχείρησης του Πούτιν στην Ουκρανία και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι όποιες τελικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν τις εισηγήσεις που δέχεται από τους παράγοντες της αγοράς. Ακούει με προσοχή τις προτάσεις σε θέματα που άπτονται κυρίως του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Η Κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της εντός του τρέχοντος μηνός, δεδομένου του γεγονότος ότι πρόκειται για τον μήνα κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «το σχέδιο είναι το μεσοπρόθεσμο.Ο ορίζοντας είναι ο Απρίλιος, οπότε οι οποίες παρεμβάσεις είναι να γίνουν, προσωρινές και στοχευμένες, θα γίνουν αυτό το διάστημα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ειδικότερα, την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, τις επιστροφές σε πετρέλαιο ή βενζίνη, το επίδομα ακριβείας που θα δοθεί πριν το Πάσχα, την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Είναι κρίσιμο να δείχνουμε προς τα έξω και προς τα μέσα ότι προσχωρούμε με σύνεση», κατέληξε ο Υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments