Πολιτική

Τσίπρας: Φοβόμαστε ότι θα δούμε επισιτιστική κρίση

Τσίπρας: Φοβόμαστε ότι θα δούμε επισιτιστική κρίση
Τσίπρας: Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκρηξη της ακρίβειας αλλά και τον κίνδυνο ελλείψεων σε προϊόντα, ακόμα και βασικά είδη διατροφής, στην ελληνική αγορά.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρύτανη και καθηγητή Βιοτεχνολογίας Τροφίμων και Ανάπτυξης, κ. Σπύρο Κίντζιο και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκρηξη της ακρίβειας αλλά και τον κίνδυνο ελλείψεων σε προϊόντα, ακόμα και βασικά είδη διατροφής, στην ελληνική αγορά.

“Θέλω να εκφράσω την αγωνία μου σε σχέση με την πορεία της οικονομίας και τις τρομακτικές αυξήσεις στα τρόφιμα και προϊόντα μαζικής κατανάλωσης. Σήμερα ανακοινώθηκε από τη Eurostat πληθωρισμός 8% για τον Μάρτιο, όταν η ΕΕ έχει μέσο όρο 7,5%. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι τρομακτικές αυξήσεις τόσο στην ενέργεια όσο και στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης είναι αυξήσεις που δεν μπορεί να τις αντέξει το μέσο ελληνικό νοικοκυριό. Είναι αναγκαίο να υπάρξει τώρα στήριξη των νοικοκυριών με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και προϊόντα μαζικής κατανάλωσης” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Φοβόμαστε ότι θα δούμε επισιτιστική κρίση»

Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξέφρασε τον φόβο του για το ενδεχόμενο επικείμενη επισιτιστικής κρίσης. «Δεν έχουμε δει ακόμα επισιτιστική κρίση, αλλά φοβόμαστε ότι θα την δούμε, μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τον πόλεμο στην Ουκρανία», εκφράζοντας την αγωνία ότι μπορεί να «είμαστε μπροστά σε μία περίοδο επισιτιστικής ανασφάλειας. Να μην υπάρχει δηλαδή επάρκεια τροφίμων ή να έχουμε πολύ ψηλές τιμές σε τρόφιμα βασικής και μαζικής κατανάλωσης», λόγω του μεγάλου ποσοστού εισαγωγών βασικών προϊόντων από τις εμπόλεμες χώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments