Διεθνή

Σημαία από την Μπούσα έδειξε ο πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό

Σημαία από την Μπούσα έδειξε ο πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό
Κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ακρόασης της Τετάρτης στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος έδειξε στους πιστούς μια ουκρανική σημαία που του εστάλη από την μαρτυρική πόλη Μπούσα

Κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ακρόασης της Τετάρτης στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος έδειξε στους πιστούς μια ουκρανική σημαία που του εστάλη από την μαρτυρική πόλη Μπούσα.

«Οι ειδήσεις από την Ουκρανία, αντί να μας φέρουν ελπίδα και ανακούφιση, πιστοποιούν νέες βαρβαρότητες, όπως την σφαγή της Μπούσα. Όλο και φοβερότερες πράξεις, οι οποίες έχουν ως στόχο και παιδιά, γυναίκες, άμαχους πολίτες», τόνισε.

«Χθες μου έφεραν αυτή την σημαία. Προέρχεται από τον πόλεμο, από την μαρτυρική πόλη Μπούσα. Βρίσκονται εδώ, κοντά μας, και μικρά παιδιά που ήρθαν από την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Ποντίφικας.

Ο πάπας Φραγκίσκος, ξεδίπλωσε την σημαία με τα χρώματα της Ουκρανίας και κάλεσε τα παιδιά να σηκωθούν και να πάνε κοντά του. «Δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε, ούτε αυτά τα παιδιά ούτε τον λαό της Ουκρανίας. Είναι σκληρό να ξεριζώνεσαι από την πατρίδα σου, λόγω του πολέμου», κατέληξε.

Καρέ – καρέ ο θάνατος ποδηλάτη στη Μπούσα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και ο αριθμός των αμάχων που έχασαν την ζωή τους αυξάνεται. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ο θάνατος ενός ποδηλάτη στην πόλη Μπούσα που πέθανε από πυρά ρωσικών τεθωρακισμένων αποδεικνύεται από βίντεο που κατέγραψε μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) του ουκρανικού στρατού και το μεταφόρτωσε στον ιστότοπό της.

Το υλικό αυτό τραβήχτηκε στην Μπούσα στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν ακόμη το προάστιο αυτό του Κιέβου τελούσε υπό ρωσική κατοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα. Το βίντεο δείχνει κάποιον να κινείται με ποδήλατο κατά μήκος δρόμου. Όταν φθάνει σε γωνία, κατεβαίνει από το ποδήλατο και την περνά βαδίζοντας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments