Άποψη

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα σύγκρουση μεταξύ των τάσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα σύγκρουση μεταξύ των τάσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την σύγκρουση των τάσεων στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μια νέα δυναμική διαμάχη προετοιμάζεται στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Όπως αποκάλυψε ήδη το Pagenews.gr, κατά την αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, η προεδρική πλευρά ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση ευρύτερης συμμετοχής στις εκλογές για την απευθείας ανάδειξη της ηγεσίας, στις 8 Μαΐου. Πληροφορίες που επιβεβαιώνονται, επιμένουν πως η πρόταση μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τη «δυνατότητα συμμετοχής στις ψηφοφορίες και σε όλους εκείνους που εγγραφούν μέλη, ακόμη και την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η συγκεκριμένη πρόταση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τη πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, η οποία θεωρεί πως «με αυτό το τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε απολύτως συστημικό κόμμα, με τα ίδια χαρακτηριστικά όπως της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Η σύγκρουση αναμένεται να είναι σφοδρή καθώς ανάβει το φυτίλι μιας βραδυφλεγούς βόμβας, το ωστικό κύμα της έκρηξης της αναμένεται να συμπαρασύρει εσωτερικές εξελίξεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας, με αυτό το τρόπο και απολύτως ενισχυμένος από τις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο συνέδριο, κάνει πράξη τις αποφάσεις που έχει λάβει εδώ και καιρό. «Ούτως ή άλλως οι προτάσεις Τσίπρα», λένε οι υποστηρικτές του, δεν είναι κεραυνοί εν αίθρια. Έχουν ακουστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν και όλοι ήταν υποψιασμένοι για τος διαθέσεις του».

Η συγκεκριμένη πρόταση που πρόκειται να κατατεθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, δεν είναι τυχαία ούτε η επιλογή του χρόνου ούτε αυτή καθεαυτή η πρόταση.

Τρεις ημέρες μετά τις εκλογές για τους συνέδρους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στείλει ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Και προς όλες τις τάσεις του κόμματος, πως οι αλλαγές θα γίνουν πράξη και το συνέδριο της άνοιξης είναι η «απόλυτη» ευκαιρία.

Υπό την έννοια της απελευθέρωσης από τη μίζερη εσωστρέφεια και το βάλτωμα των ποσοστών στις δημοσκοπικές καταγραφές. Ταυτοχρόνως η πρόταση κατατίθεται και υπό την επικοινωνιακή πίεση που έχει αρχίσει να ασκείται καθώς μια μικρή συμμετοχή, στις ψηφοφορίες για το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, θα προκαλέσει αρνητικό κλίμα και εντός και εκτός της Κουμουνδούρου. Ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν μπορεί να έχει μικρότερο ακροατήριο από ένα κόμμα της ελάσσονος αντιπολιτευσεως, όπως το ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη της ηγεσίας του οποίου συμμετείχαν περισσότεροι από 270 χιλιάδες πολίτες.

Με βάση την πρόταση του Αλ. Τσίπρα, τόσο η συλλογική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η Κεντρική Επιτροπή αλλά και ο Πρόεδρος του Κόμματος θα εκλέγονται απευθείας από τα μέλη του Κόμματος με καθολική ψηφοφορία, με ενιαία λίστα. Παράλληλα, το Συνέδριο του Κόμματος θα εγκρίνει πέραν από το κείμενο Πολιτικής Απόφασης και τις υποψηφιότητες για τη Κεντρική Επιτροπή καθώς και για τη Προεδρία του Κόμματος. Η καθολική ψηφοφορία θα διεξαχθεί μετά το συνέδριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments