Διεθνή

Έκρηξη στο Κραματόρσκ: Τουλάχιστον 50 νεκροί και ανάμεσα τους 5 παιδιά

Έκρηξη στο Κραματόρσκ: Τουλάχιστον 50 νεκροί και ανάμεσα τους 5 παιδιά

Πηγή Φωτογραφίας: DAILY SABAH

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 5 παιδιά, και δεκάδες τραυματίστηκαν αφότου δύο πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 5 παιδιά, και δεκάδες τραυματίστηκαν αφότου δύο πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, τον οποίο χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι για να απομακρυνθούν από την περιοχή εδώ και ημέρες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

Παράλληλα οι εικόνες που πλέον γίνονται σήμα κατατεθέν της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με νεκρούς αμάχους να βρίσκονται «πεταμένοι» στον κεντρικό δρόμο της Μπούκα, την Μποροντιάνκα να βομβαρδίζεται ανηλεώς και να ισοπεδώνεται και το Πραματόρσκ να δέχεται πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό του σταθμό, εκεί που χιλιάδες πολίτες, γυναίκες και παιδιά στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στα τρένα της μεγάλης φυγής και της σωτηρίας από τη φρίκη του πολέμου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Οδησσό

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Οδησσό, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, λόγω της «απειλής» πυραυλικής επίθεσης στην πόλη αυτή, στη Μαύρη Θάλασσα.

Μετά τον βομβαρδισμό του σιδηροδρομικού σταθμού του Κραματόρσκ, «πλανάται η απειλή πυραυλικής επίθεσης στην Οδησσό, στις 10 Απριλίου 2022» ανακοίνωσε η τοπική στρατιωτική διοίκηση.

«Για αυτό επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας στην Οδησσό και την περιφέρειά της από τις 21.00 της 9ης Απριλίου μέχρι τις 6.00 της 11ης Απριλίου 2022», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μόσχα: “Είναι προβοκάτσια”

το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για χτύπημα στο Κραματόρσκ, συμπληρώνοντας ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε.

Σύμφωνα με την Μόσχα, ο πύραυλος ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης του Ντόνετσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι. Civilians leaving eastern Ukrainian cities in Donbass region are seen waiting for trains in the railway station in Kramatorsk, April 7, 2022. (AA Photo)

Το χρονικό της επίθεσης

Η πυραυλική επίθεση σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης το πρωί της Παρασκευής (8/4) στο Κραματόρσκ, την ώρα που χιλιάδες πολίτες βρίσκονταν συνωστισμένοι ελπίζοντας να καταφέρουν να διαφύγουν από την φρίκη του πολέμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments