Πολιτική

Κικίλιας: Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού

Κικίλιας: Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού
Κικίλιας: Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι όλες οι υποδομές στη χώρα εμπλέκουν ουσιαστικά τουριστικό προϊόν συμπεριλαμβανομένων και των δημοσίων έργων.

Η βιωσιμότητα του τουρισμού ήταν το θέμα της συζήτησης που συντόνισε ο Καθηγητής στο London Business School Μιχάλης Ιακωβίδης και διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 7oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι όλες οι υποδομές στη χώρα εμπλέκουν ουσιαστικά τουριστικό προϊόν συμπεριλαμβανομένων και των δημοσίων έργων. Σημείωσε ότι το ένα τέταρτο των εσόδων που φέρνει ο τουρισμός στην χώρα πρέπει να διαχειρίζεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο που να ωφελεί τους πολίτες και τον τόπο, ενώ έκανε λόγο για ομαδική προσπάθεια και την διάθεση του Υπουργείου όλοι οι παίκτες να συμμετέχουν σε μία κοινή πατριωτική προσπάθεια.

Μιλώντας για την ισορροπία που πρέπει να υπάρξει ανάμεσα σε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και στην προστασία των περιοχών και την αποφυγή των υπερβολών που δεν μπορούν να αντέξουν οι υποδομές τους, σημείωσε ότι ξεκινάει ένα πρόγραμμα σε Σαντορίνη και Μύκονο ώστε ο τουρισμός να μην ξεπερνάει τις αντοχές των νησιών. Έτσι, ως πρώτο βήμα μπαίνει ένα «ταβάνι» συγκεκριμένων αφίξεων ανά ημέρα σε συνεργασία πάντα με τις τοπικές αρχές. «Τον Δεκέμβριο του 2022 θα κάνουμε ταμείο της κοινής προσπάθειας που γίνεται από το υπουργείο και τον ιδιωτικό τομέα και θα μετρήσουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας», είπε κλείνοντας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments