Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Γιάννης Οικονόμου: Στην ανάγκη λήψης περαιτέρω ευρωπαϊκών μέτρων αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου

Στην ανάγκη λήψης περαιτέρω ευρωπαϊκών μέτρων αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου. Οι ευρωπαϊκές δράσεις για την στήριξη απέναντι στην ακρίβεια δεν πρέπει να αργήσουν, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Εφόσον δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά μέτρα, θα υπάρξουν εθνικά, είπε.

Για το νομοσχέδιο Δουλειές Ξανά

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια και στάθηκε ιδιαίτερα στην ρύθμιση για την φτηνή στέγη, λέγοντας ότι ο ΟΑΕΔ μπορεί να γίνει μοχλός προς αυτή την κατεύθυνση. Επανέλαβε ότι στην Ελλάδα το 37% του πληθυσμού δίνει πάνω από 40% του εισοδήματος του για στέγαση. «Το στεγαστικό είναι μεγάλο πρόβλημα, είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και γι’ αυτό παρεμβαίνουμε έγκαιρα» είπε και συμπλήρωσε ότι το συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα θα ξεδιπλωθεί σε λίγο καιρό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντίδραση προσωποποιημένη, είπε ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στο νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»

Για τους λογαριασμούς ρεύματος

Στηρίζουμε την κοινωνία για να μετριάσουμε τις συνέπειες κι όπως είπα παράλληλα με ευρωπαϊκή απάντηση, επεξεργαζόμαστε και δικό μας εθνικό σχέδιο.

Για την αύξηση κατώτατου μισθού

“Πλησιάζουμε προς την 1η Μαΐου, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Κάτω από μέσο όρο η τιμή μεγαβατώρας στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη. Στηρίζουμε σταθερά την κοινωνία από τον Σεπτέμβριο. Αποφασίζονται με σωφροσύνη και σύνεση τα μέτρα. Αναμενουμε ευρωπαϊκή δράση, αν αυτό δεν γίνει, θα εφαρμοστεί το εθνικό σχέδιο. Όταν είμαστε έτοιμοι, όταν μετρήσουμε το κόστος μέτρων και την συνέπεια στα δημοσιονομικά, τότε θα τα ανακοινώσουμε. Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ουσιαστική παρέμβαση. Από κει και πέρα με κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση επισημαίνει και πιστεύουμε ότι μέρισμα από την ανάπτυξη πρέπει να παίρνουν όλοι. Ειδικά η νέα γενιά που ταλαιπωρείται από αλλεπάλληλες κρίσεις.” σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments