Κίνα: Ποιες θα ολέθριες συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον πόλεμο στην Ουκρανία
Μπορεί η Κίνα να απέχει χιλιόμετρα μακριά από την Ουκρανία, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε παρακολουθεί τις εξελίξεις που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Έτσι το κρατικό μέσο ενημέρωσης της Κίνας Global Times στάθηκε στις πολεμικές συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη χρονική στιγμή στην Ουκρανία και αναφέρεται στο που θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρώπη ένας μακροχρόνιος πόλεμος.
Το εν λόγω άρθρο αναφέρει για το ενδεχόμενο που θα έχει ολέθριες συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα δει την οικονομική κρίση, την πολιτική αστάθεια να βάζει βόμβα στα θεμέλιά της, ενώ η «κυριαρχία» της θα πάει περίπατο, καθώς θα εξαρτάται πλήρως από τις ΗΠΑ και τη στρατηγική τους.
«Πάνω από 50 ημέρες έχουν περάσει από το ξέσπασμα της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Η θερμοκρασία των εντάσεων ανεβαίνει. Οι αναφορές δείχνουν ότι η ΕΕ πρόκειται να εντείνει τις κυρώσεις της κατά της Ρωσίας. Και ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να πολεμήσει τη Ρωσία για «10 χρόνια». Ίσως θέλει να μεταφέρει το μήνυμα ότι η Ουκρανία μπορεί να αντέξει.
Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα: Θα της κρατήσει συντροφιά η Ευρώπη;», αναφέρει το άρθρο και συνεχίζει:
«Σε συνέντευξή του στο CNN που προβλήθηκε την Κυριακή, ο Ζελένσκι έκανε τη δήλωση «10 χρόνια», ζητώντας από τις δυτικές χώρες περισσότερο εξοπλισμό, λέγοντας ότι «πρέπει να παραδοθεί πολύ γρήγορα».
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λόγω της συνεχούς ροής οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, η οποία έχει παρατείνει τη στρατιωτική σύγκρουση, ενθαρρύνοντας την Ουκρανία να συνεχίσει έναν πόλεμο 10 ετών. Αλλά αυτό είναι τελικά μια ψευδαίσθηση. Πόσο θα διαρκέσει η σύγκρουση, πόσους πυραύλους μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία και πόση ικανότητα έχει η χώρα να συνεχίσει να πολεμά τη Ρωσία – ανάλογα με το πόσα περισσότερα όπλα είναι πρόθυμα να προμηθεύσουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, δήλωσε ο Shen Yi, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Fudan, στους Global Times. «Αλλά αυτές οι χώρες δεν υποσχέθηκαν ποτέ ότι η βοήθεια είναι δωρεάν. Μακροπρόθεσμα, πώς θα τις ξεπληρώσει η Ουκρανία;».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας