Διεθνή

Σουηδία: Ποσοστά ρεκόρ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Σουηδία: Ποσοστά ρεκόρ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: euractiv

Η υποστήριξη σε πιθανή ένταξη στο ΝΑΤΟ αυξήθηκε κατά 6% μέσα σε μόλις ένα μήνα - Υπέρ τάσσονται 6 στους 10 Σουηδούς

Σχεδόν έξι στους δέκα Σουηδούς πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που καταγράφει το ποσοστό ρεκόρ του  57% όσων λένε  «ναι» στην ένταξη.

Η υποστήριξη για πιθανή ένταξη στο ΝΑΤΟ αυξήθηκε κατά 6% μέσα σε μόλις ένα μήνα, δείχνει η έρευνα της Aftonbladet / Demoskop. Το 57% είναι το μεγαλύτερο μερίδιο υπέρ της συμμετοχής από τότε που ξεκίνησε η έρευνα.

«Η ανοδική πορεία συνεχίζεται. Ένας αριθμός που φτάνει το 57% είναι εντυπωσιακός», δήλωσε η Κάριν Νέλσον.

Ο υπόλοιπος πληθυσμός κατανέμεται περίπου ισομερώς μεταξύ αυτών που θέλουν να συνεχίσουν στη γραμμή των αδέσμευτων (21%) και εκείνων που λένε ότι δεν γνωρίζουν (22%). 

Επιχειρήματα

Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται περισσότερο για να δικαιολογήσει την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι ότι η Σουηδία δεν έχει την ικανότητα να αμυνθεί (64%). Επιπλέον, το 43% πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ έχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα, ενώ το 39% πιστεύει ότι η Σουηδία ανήκει στις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Το πιο σημαντικό αντεπιχείρημα ήταν ότι μια σουηδική ένταξη στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προκαλέσει τη Ρωσία (38%). 

Τόσο στη Σουηδία όσο και στη Φινλανδία, μια πολιτική διαδικασία έχει ξεκινήσει στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει τις χώρες να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ πριν από τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας τον Ιούνιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments