Διεθνή

Γαλλικές Εκλογές: Το «Ρεπουμπλικανικό Μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά» θα ενισχύσει τον Μακρόν;

Γαλλικές Εκλογές: Το «Ρεπουμπλικανικό Μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά» θα ενισχύσει τον Μακρόν;

Πηγή Φωτογραφίας: Politico

Ο δεύτερος γύρος των γαλλικών εκλογών αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των Γάλλων ψηφοφόρων δεν φαίνεται να μπαίνει στο δίπολο Μακρόν - Λεπέν

Ο δεύτερος γύρος των γαλλικών εκλογών αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των Γάλλων ψηφοφόρων δεν φαίνεται να μπαίνει στο δίπολο Μακρόν – Λεπέν, παρόλο το «Ρεπουμπλικανικό Μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά» είναι αυτό που κυριαρχεί.

Το δίλημμα Μαρκόν ή ακροδεξιά δεν πιάνει όπως στο παρελθόν. Η φετινή εκλογική περίοδος θα είναι αρκετά διαφοροποιημένη, σε σχέση άλλων ετών, καθώς πολλοί Γάλλοι αρνούνται αυτή τη φορά να επιλέξουν «μεταξύ δύο κακών» -όπως θεωρούν τον νυν Πρόεδρο και την αρχηγό του ακροδεξιού μετώπου.

Ειδικά όσοι στον πρώτο γύρο ψήφισαν υπέρ του αριστερού Μελανσόν, δύσκολα θα επιλέξουν έναν από τους δύο και η πιθανότητα να μην πάνε στις κάλπες είναι κάτι παραπάνω από ορατή.

Μάλιστα ο καθηγητής πολιτικών επιστημών, διευθυντής CEVIPOF επισημαίνει πάνω σε αυτό: “Το μέτωπο των Ρεπουμπλικανών δεν αρκεί για να κινητοποιήσει το εκλογικό σώμα του Jean-Luc Mélenchon και γενικότερα τους ψηφοφόρους της αριστεράς, των Πρασίνων, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του Κομμουνιστικού Κόμματος… Υπάρχει κίνδυνος να χτιστεί μια στρατηγική δεύτερου γύρου αποκλειστικά γύρω από το μέτωπο των Ρεπουμπλικανών. Θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αποτρέψουν αυτούς τους ψηφοφόρους από την αποχή”.

Ευτυχώς για το κόμμα του Μακρόν, πολλοί Γάλλοι εξακολουθούν να σκοπεύουν να ψηφίσουν κατά της Μαρίν Λεπέν. Στο Παρίσι, ομάδα εθελοντών πραγματοποίησε εκστρατεία κατά της αποχής από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Το 2002, όταν ο πατέρας της Μαρίν Λεπέν έφτασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, το Ρεπουμπλικανικό Μέτωπο ήταν πολύ πιο ορατό. Είκοσι χρόνια αργότερα, υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις και θα πρέπει να περιμένουμε την Κυριακή για να δούμε τι πραγματικά έχει απομείνει από αυτό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments