Διεθνή

Μόσχα: Φονική φωτιά σε ινστιτούτο ερευνών του ρωσικού στρατού – 5 νεκροί

Μόσχα: Φονική φωτιά σε ινστιτούτο ερευνών του ρωσικού στρατού – 5 νεκροί

Πηγή Φωτογραφίας: Tass

Πέντε νεκροί και 20 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός της μεγάλη πυρκαγιάς σε Ινστιτούτο Ερευνών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Στους 5 αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε στρατιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο στην πόλη Τβερ, 160 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν περισσότεροι από 240 πυροσβέστες με 69 οχήματα καθώς και ένα ελικόπτερο Mi-8.

Όπως μεταδίδει το Ria Novosti, η στρατιωτική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό και θα λάβει μέτρα για την προσαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη.

Η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα δωμάτια στον δεύτερο όροφο του διοικητικού κτιρίου του επιστημονικού ιδρύματος του Υπουργείου Άμυνας στο Τβερ , ανέφερε η διοίκηση της φρουράς. Η έκταση της πυρκαγιάς ήταν 1,5 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Η οροφή του κτιρίου κατέρρευσε μερικώς.
Νωρίτερα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διευκρίνισαν ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι 20 τραυματίστηκαν, ορισμένοι από αυτούς μεταφέρθηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων.
Επτά τραυματίες νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι τρεις στην εντατική, τόνισε ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου του Τβερ σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί εργαζόμενοι του ινστιτούτου πήδηξαν από τα παράθυρα των πάνω ορόφων για να γλιτώσουν από τις φλόγες που επεκτάθηκαν σε μια έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά μπορεί να οφείλεται στη φθαρμένη ηλεκτρική καλωδίωση του κτιρίου, ανέφερε το TASS.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το ινστιτούτο ασχολείται ειδικότερα με την έρευνα που σχετίζεται με τη ρωσική αεροδιαστημική άμυνα, καθώς και την ανάπτυξη νέων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Θανατηφόρες πυρκαγιές, συχνά λόγω κακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ή αδυναμίας συμμόρφωσης με τα πρότυπα ασφαλείας, είναι συχνές στη Ρωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments