Ελλάδα

Ιεροσόλυμα: Με κατάνυξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

Ιεροσόλυμα: Με κατάνυξη και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

Πηγή Φωτογραφίας: romfea.gr- Flash.gr

Ιεροσόλυμα: Λίγο αργότερα μετά τις 14:30, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας στο αριστερό και στο δεξί του χέρι 33 κεριά με το Άγιο Φως.

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, πραγματοποιήθηκε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η λειτουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Μεγάλο πλήθος κόσμου αλλά και πολίτες από διάφορες χώρες ταξίδεψαν ώστε να παραστούν στην τελετή με βαθύ νόημα.

Λίγα λεπτά μετά τις 14:30, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας στο αριστερό και στο δεξί του χέρι 33 κεριά με το Άγιο Φως. Έπειτα το μοίρασε στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς μετέδωσε και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα.

Ειδική πτήση

Μετά την Αφή, ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Ανέσπερο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα, με ειδική πτήση της Aegean, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου.

Το αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Αγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 18:00 και, εν συνεχεία, προγραμματίζεται η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments