Κόσμος

Ξεπέρασε τον κορονοϊο ο Ντράγκι – Κανονικά στο υπουργικό συμβούλιο

Αρνητικός στο τεστ κορονοϊού που έκανε σήμερα [27/4] ήταν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι

Αρνητικός στο τεστ κορονοϊού που έκανε σήμερα [27/4] ήταν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι και έτσι θα προεδρεύσει κανονικά του προγραμματισμένου υπουργικού συμβουλίου.

Αυτό αποτελεί το πρώτο αρνητικό τεστ κορονοϊού για τον Μάριο Ντράγκι μετά από εννέα ημέρες, καθώς ο Ιταλός πρωθυπουργός ήταν θετικός στην COVID-19, στις 18 Απριλίου και είχε μείνει σε απομόνωση στην Ούμπρια της κεντρικής Ιταλίας.

Σημειώνεται πως ο Μάριο Ντράγκι δεν εμφάνισε καθόλου συμπτώματα.

Ντράγκι: “Δεν θέλουμε πλέον να εξαρτόμαστε από το ρωσικό αέριο”

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και την πορεία της της χώρας του, αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα Corriere della Sera και αποκάλυψε είχε συνομιλήσει με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, πριν την έναρξη του πολέμου.

«Λίγο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, είχαμε τηλεφωνηθεί με τον Πούτιν. Είχαμε συμφωνήσει ότι θα ξαναμιλούσαμε, προσπάθησα να του μιλήσω μέχρι το τέλος», είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ντράγκι προσθέτει ότι «την τελευταία φορά τηλεφώνησε στον Πούτιν για να μιλήσει για ειρήνη, με στόχο να του ζητήσει να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να επιβάλει κατάπαυση του πυρός.

“Η επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, ένας τρόπος ενίσχυσης των κυρώσεων”

Για το πλαφόν στο φυσικό αέριο είπε: «Η επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, όπως προτείνει η Ιταλία, είναι ένας τρόπος ενίσχυσης των κυρώσεων και ταυτόχρονα ελαχιστοποίησης του κόστους για εμάς που τις επιβάλλουμε. Δεν θέλουμε πλέον να εξαρτόμαστε από το ρωσικό αέριο, γιατί η οικονομική εξάρτηση δεν πρέπει να γίνει πολιτική υποταγή. Για να γίνει αυτό, πρέπει να διαφοροποιήσουμε τις πηγές ενέργειας και να βρούμε νέους προμηθευτές.

Μόλις πήγα στην Αλγερία, όπου η Eni υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια 9 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου επιπλέον – περίπου το ένα τρίτο αυτού που εισάγουμε από τη Ρωσία. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Η διαφοροποίηση είναι δυνατή και εφικτή σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, συντομότερο από ό,τι φανταζόμασταν μόλις πριν από έναν μήνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο