Γερμανία: Σύσταση σοκ – Υπουργός καλεί τους πολίτες σε αποθήκευση προμηθειών
Αν όχι πανικό τουλάχιστον προβληματισμό, προκαλεί στους Γερμανούς η σύσταση της υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας.
Τους καλεί χωρίς πανικό να αποθηκεύσουν προμήθειες σε τρόφιμα και υγρά προκειμένου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανές διακοπές ρεύματος για μεγάλο διάστημα.
«Οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα». Αυτή είναι η συμβουλή που έδωσε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας μέσω συνέντευξής της.
Η Γερμανίδα υπουργός προειδοποίησε για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων ικανών να προκαλέσουν καταστροφές σε βασικές υποδομές ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικού.
Προκειμένου, λοιπόν, να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο αυτό, η υπουργός παρέπεμψε τους πολίτες σε ειδική λίστα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος.
Και αυτές είναι «10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά».
Μάλιστα, συστήνεται στους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και όχι να πάνε μαζικά για ψώνια και δημιουργηθεί πανικός και ελλείψεις στις αγορά.
«Υψηλός κίνδυνος» για κυβερνοεπιθέσεις
Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών βλέπει πολλές πιθανότητες για την τροποποίηση του βασικού νόμου ώστε να αποκτήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περισσότερες εξουσίες στην άμυνα στον κυβερνοχώρο. «Η εντύπωσή μου είναι ότι υπάρχει επίσης ισχυρή υποστήριξη στα ομόσπονδα κρατίδια για να αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ηγετικό ρόλο στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» δήλωσε.
«Οι σύνθετες, διεθνικές απειλές από κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση». Με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοάμυνας και τις δυνατότητες των αρχών ασφαλείας που συγκεντρώνονται εκεί, υπάρχει «μεγάλη τεχνογνωσία».
Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει σήμερα «υψηλός κίνδυνος» ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. «Υπάρχει συνεχής δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο που επηρεάζει τις επιχειρήσεις μας, αλλά και τις υποδομές ζωτικής σημασίας» δήλωσε η ίδια. «Οι χάκερ προφανώς αναζητούν τρωτά σημεία για να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό».
Για το λόγο αυτό τα μέτρα προστασίας έχουν «ενισχυθεί σημαντικά» πρόσθεσε.
Το σχόλιο σας