Διεθνή

Ελβετική φρουρά Βατικανού: Προετοιμάζει την “είσοδο” των γυναικών

Ελβετική φρουρά Βατικανού: Προετοιμάζει την “είσοδο” των γυναικών

Πηγή Φωτογραφίας: angelusnews

Αποστολή της Φρουράς του Βατικανού είναι να προστατεύει τον Πάπα - Από την ίδρυσή της, το 1506, οι Φρουροί είναι αποκλειστικά άνδρες, όλοι Ελβετοί πολίτες.

 Οι νέοι στρατώνες της ελβετικής φρουράς του Βατικανού θα κατασκευαστούν για να φιλοξενούν και γυναίκες μέλη, εάν ο Πάπας Φραγκίσκος ή οι διάδοχοί του επιτρέψουν στις γυναίκες να ενταχθούν στην ελίτ.

Αξιωματούχοι του ελβετικού ιδρύματος που συγκεντρώνει τα εκτιμώμενα 45 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (46 εκατομμύρια δολάρια) για να αντικαταστήσει τους σημερινούς στρατώνες, ηλικίας 150 ετών υπέγραψαν μνημόνιο με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού την Τετάρτη.

«Το έργο περιλαμβάνει μονόκλινα δωμάτια με ιδιωτικά μπάνια», δήλωσε ο Ρικάρντο Μποσκαρντίν, στέλεχος του ιδρύματος, εξηγώντας ότι αυτό γίνεται για δύο λόγους, ο ένας η  πανδημία που χτύπησε το έργο στην έναρξή του κι ο δεύτερος, όπως αποκάλυψε η πιθανότητα ενσωμάτωσης στο μέλλον των γυναικών στη φρουρά.

«Αλλά αυτή η απόφαση δεν είναι δική μας, αλλά αποκλειστικά του Βατικανού και του Πάπα», είπε.

Η δύναμη, της οποίας η κύρια αποστολή είναι να προστατεύει τον Πάπα, είναι αποκλειστικά άνδρες, όλοι Ελβετοί πολίτες,  από την ίδρυσή της το 1506.

Ο πάπας Φραγκίσκος, έχει διορίσει γυναίκες σε μια σειρά από ανώτερες και διευθυντικές θέσεις στη διοίκηση του Βατικανού και τον Μάρτιο εισήγαγε ένα νέο σύνταγμα ορόσημο που θα επιτρέπει σε κάθε βαφτισμένο λαϊκό Καθολικό, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, να διευθύνει τα περισσότερα τμήματα του Βατικανού.

Το Ίδρυμα της Ποντιφικής Ελβετικής Φρουράς, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά τη φρουρά, έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 37 εκατομμύρια φράγκα και πρέπει να συγκεντρώσει περίπου 7,5 εκατομμύρια περισσότερα, δήλωσε ο Μποσκαρντέν .

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2026, έτσι ώστε οι φρουροί να μην εκτοπιστούν κατά τη διάρκεια του Ιερού Έτους 2025, όταν εκατομμύρια προσκυνητές αναμένεται να επισκεφθούν το Βατικανό.

Λόγω των οικοδομικών περιορισμών που αφορούν σε ιστορικά κτίρια, η πλευρά των στρατώνων που βλέπει στη Ρώμη, η οποία περιβάλλει την κυρίαρχη πόλη-κράτος του Βατικανού, θα διατηρηθεί ή θα ξαναχτιστεί ακριβώς όπως τώρα.

Η κατασκευή ενός εντελώς νέου, φιλικού προς το περιβάλλον κτιρίου και εξοικονόμησης ενέργειας, ακόμα κι αν μοιάζει με το παλιό εξωτερικά, θα κόστιζε πολύ λιγότερο από την ανακαίνιση του υπάρχοντος, είπε ο Μποσκαρντίν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments