Ελλάδα

Κολωνός: Εντολή κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης από την εισαγγελία για το θάνατο του 12χρονου

Κολωνός: Εντολή κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης από την εισαγγελία για το θάνατο του 12χρονου
Κολωνός: Σοκ προκάλεσε η είδηση της αυτοκτονίας ενός 12χρονου αγοριού στον Κολωνό, ύστερα από τη δοκιμασία "blackout challenge"

Σοκ προκάλεσε η είδηση της αυτοκτονίας ενός 12χρονου αγοριού στον Κολωνό, ύστερα από τη δοκιμασία “blackout challenge” της δημοφιλούς διαδικτυακής πλατφόρμας Tik Tok.

Μάλιστα, γι’ αυτό το λόγο, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί το ποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η  αστυνομία, έχει ξεκινήσει έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το 12χρονο αγόρι στην αυτοκτονία. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι.

Μάλιστα σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα ήταν αθλητής του Παγκράτιου και επρόκειτο, μάλιστα, να λάβει μέρος σε πανελλήνιους αγώνες το Σαββατοκύριακο που πέρασε και οι οποίοι τελικά διεξήχθησαν σε κλίμα πένθους μετά το τραγικό τέλος του 12χρονου.

Τι είναι το “blackout challenge”

To «blackout challenge» ή «πρόκληση» αυτή ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα.

Ωστόσο, φαίνεται πως η συγκεκριμένη πρόκληση έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments