Αθλητισμός

Europa League τελικός: Άϊντραχτ – Ρέιντζερς με φόντο το Champions League

Europa League τελικός: Άϊντραχτ – Ρέιντζερς με φόντο το Champions League

Πηγή Φωτογραφίας: UEFA, Sporting News, The Mirror

Europa League: Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς είναι έτοιμες για την κατάκτηση του «στέμματος», που δίνει το εισιτήριο για το Champions League

Κάτω από καυτές θερμοκρασίες, περίπου 150.000 Γερμανοί και Σκωτσέζοι οπαδοί θα «καταλάβουν» τη Σεβίλλη, προκειμένου να προσπαθήσουν να βοηθήσουν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τη Ρέιντζερς για την κατάκτηση του «στέμματος» στο Europa League σήμερα το βράδυ (22:00) στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», κατά τη διάρκεια ενός τελικού που υπόσχεται να είναι γεμάτος συγκινήσεις.

Και για τις δύο ομάδες, στόχος θα είναι η επανασύνδεση με το ένδοξο παρελθόν τους: η Ρέιντζερς δεν έχει κατακτήσει τίποτα στην Ευρώπη εδώ και πενήντα χρόνια, από το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1972, και η Άιντραχτ δεν έχει «σηκώσει» ένα τρόπαιο στην ήπειρό μας, από τότε που πανηγύρισε το Κύπελλο UEFA, το 1980.

Με τον κόσμο δίπλα τους

Γερμανοί και Σκωτσέζοι θα βασιστούν, λοιπόν, στους πιστούς υποστηρικτές τους, προκειμένου να κρατήσουν στα χέρια τους αυτό το τρόπαιο.

Περισσότεροι από 100.000 Σκωτσέζοι και 50.000 Γερμανοί οπαδοί αναμένονται στη Σεβίλλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συλλόγων, ενώ επιπλέον πτήσεις έχουν προγραμματιστεί  για την πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας. Μόνο 10.000 εισιτήρια έχουν διατεθεί σε καθεμιά από τις δύο ομάδες.

Προβληματισμός για την ασφάλεια

Η ασφάλεια θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους στη Σεβίλη, ειδικά μετά τα βίαια επεισόδια που «στιγμάτισαν» τον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2008 στο Μάντσεστερ, στον οποίο η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης επικράτησε της Ρέιντζερς (2-0). Μετά από μια βλάβη, αβέβαιης προέλευσης, μιας γιγαντοοθόνης, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και οπαδών.

«Θα δούμε δύο ομάδες που έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού. Θα είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τελικούς εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο Γερμανός τερματοφύλακας και αρχηγός της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, Κέβιν Τραπ, ο οποίος περιέγραψε την πορεία της ομάδας του ως «όμορφη και συναρπαστική». Διαιτητής θα είναι ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς.

Πιθανές συνθέσεις: Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τουρέ, Τούτα, Εντικά, Κνάουφ, Σόου, Ρόντε, Κόστιτς, Χάουγκε, Καμάντα, Μπορέ.

Ρέιντζερς (Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ): ΜακΓκρέγκορ, Γκόλντσον, Λούντστραμ, Μπάσεϊ, Τάβερνιερ, Τζακ, Καμαρά, Μπάρισιτς, Ράιτ, Αρίμπο, Κεντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments