Ελλάδα

Μπουρλά: Επίσημος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ

Μπουρλά: Επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ θα αναγορευτεί την ερχόμενη Κυριακή [22/5] ο Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer

Επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ θα αναγορευτεί την ερχόμενη Κυριακή [22/5] ο Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Κατά την τελετή αναγόρευσης, ο Δρ. Μπουρλά θα μιλήσει με θέμα: «Η επένδυση στην καινοτομία πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας».

«Ο Άλμπερτ Μπουρλά με τις ηγετικές του ικανότητες, με την ακλόνητη πίστη του στην επιστήμη, με τις επιχειρηματικές του δεξιότητες, διακρίθηκε παγκόσμια, για την προσφορά του στην ανθρωπότητα, κατέκτησε την κορυφή, αλλά την ίδια στιγμή διατηρεί το μεγαλείο της ταπεινότητας να μην ξεχνάει από που ξεκίνησε», αναφέρει σχετικά η Δρ Γιάννα Γ. Παναγοπούλου, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισαρήλ και τ. αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Την ίδια στιγμή που μεταφέρει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης με τη διεθνή ακτινοβολία του, ως ένας εξαιρετικός πρεσβευτής τους, την ίδια στιγμή επιστρέφει με σεμνότητα στις ρίζες του, στην πόλη που τον γέννησε, στη δική του Ιθάκη, στο Κέντρο της ζωής του, όπως ο ίδιος λέει, και της επιστρέφει Μέλλον», σημειώνει σχετικά με την αναγόρευση η κ. Παναγοπούλου και προσθέτει: «Μέλλον καινοτομίας με τη δημιουργία του Κέντρου ψηφιακής καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, μέλλον άσβεστης ιστορικής μνήμης με τη δωρεά του χρηματικού ποσού του βραβείου Genesis, με το οποίο τιμήθηκε το 2021, για την ανέγερση του Μνημείου Ολοκαυτώματος αλλά και μέλλον υποδείγματος. Ο ίδιος, διεκδικητής του ονείρου πέρα από σύνορα, έγινε ένα σπουδαίο παράδειγμα, και ελπίδα για τα παιδιά μας ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει και δικός τους».

Η εκδήλωση, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), θα ανοίξει με την καλλιτεχνική συμβολή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει με το μουσικό της μέρος, στο οποίο η Ορχήστρα Εγχόρδων ΤΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ θα παρουσιάσει έργα σε μουσική προετοιμασία του καθηγητή Δημητρίου Χανδράκη. Σολίστ θα είναι η μεσόφωνος, αν. καθηγήτρια Αγγελική Καθαρίου, ενώ την μουσική διεύθυνση θα έχει ο καθηγητής Γεώργιος Βράνος.

Θα παρουσιαστούν τα έργα: F. Mendelssohn: Συμφωνία αριθμός 10 για έγχορδα σε σι ελάσσονα, K. Weill: Yukali για μεσόφωνο και έγχορδα, σε μεταγραφή από τον Σάκη Νεγκρίν και Oseh Shalom: Παραδοσιακή εβραϊκή μελωδία, σε μεταγραφή για μεσόφωνο και έγχορδα από τον Herbert Gardner

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν, εκτός της κ. Παναγοπούλου, ο Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο